Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Şirketi 9 Milyon Dolar Yatırım Aldı

ABD merkezli Blockchain şirketlerinden Data Gumbo Corp. enerji sektörünün önde gelen şirketlerinden toplamda 6 milyon dolar değerinde yatırım toplamayı başardı.

Dünya genelindeki enerji sektörünün bilindik isimlerinden olan bazı şirketler, yeni bir Blockchain şirketine yatırım yapmaya başladılar. Yatırım sürecinin A Serisi’ni düzenleyen Data Gumbo bu aşamada söz konusu şirketlerden 6 milyon dolar değerinde para topladı.

Bu yeni Blockchain şirketine yatırım yapan isimler arasında Saudi Aramco’nun alt şirketi olan Saudi Aramco Energy Ventures ve Equinor’un alt şirketi Equinor Technology Ventures yer alıyor. Data Gumbo bu şirketlerden aldığı yatırımla birlikte toplamda 9.3 milyon dolar para toplamış oldu.

Data Gumbo topladığı bu yatırımı ticari amaçla kullanılacak bir Blockchain ağı geliştirmek ve şirketin pazarlama, teknik destek departmanlarını büyütmek için kullanacak. Şirkete yatırım yapan isimler Data Gumbo’nun geliştireceği Blockchain ürününün özelikle petrol ve doğal gaz sektörlerinde kullanılmasını ve bu sektörlerdeki bazı sorunları çözmesini bekliyorlar.

Saudi Aramco Energy Ventures’ın kıdemli yöneticilerinden biri olan Daniel Carter konu hakkında bazı açıklamalarda bulunduğu ve Blockchain gibi teknolojilerin “her iki taraf için de kazançlı” olduğunu söyledi. Bu gibi açıklamalar Saudi Aramco’nun Blockchain ile ilgilenmeye devam edeceğinin göstergesi olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment