Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malta Sicil Memurluğu Blockchain Kullanacak

Malta’daki Sicil Memurluğu yakın gelecekte Blockchain teknolojisini kullanmaya, halihazırda kullandığı sistemlerin büyük bir kısmını Blockchain ile desteklemeye başlayabilir.

Aslen Malta Finansal Hizmetler Otoritesi’ne (MFSA) bağlı olan Sicil Memurluğu geçtiğimiz yılın sonlarına doğru MFSA bünyesinden ayrılmış ve bağımsız bir kuruluş haline gelmişti. Malta Independent gibi yerel kaynaklar tarafından yapılan habere göre yeni bir kuruluş olan Sicil Memurluğu kendini yeni bir teknolojiyle geliştirmeyi düşünüyor.

Sicil Memurluğu yetkililerinin şu anki başlıca hedeflerinden birinin kurum içi ilişkileri iyileştirmek ve kurum içi yapıları güçlendirmek olduğu düşünülüyor. Finansal Hizmetler, Dijital Ekonomi ve Yenilik Siyasi Müsteşarı Silvio Schembri bu konu hakkında şu yorumları yapıyor:

“Sicil Memurluğu; bilgi teknolojileri gibi alanlara yüklü yatırımlar yaparak çok daha verimli hizmetler sunacak ve bazı bürokratik süreçlerden kurtulmuş olacak. Sicil Memurluğu’nun sorumlu tutulduğu tüm süreçler bu yeni sistem üzerinden yürütülebilecek. Bu yeni sistemle birlikte yeni hizmetler sunulabilecek ve Malta Sicil Memurluğu kendi alanında Blockchain teknolojisini kullanan ilk kuruluş olacak.”

Malta geçtiğimiz aylarda altı farklı Avrupa Birliği üyesiyle bir araya gelerek Blockchain gibi teknolojilerin önemini vurgulayan bir proje hazırlamış, Blockchain teknolojisinin kullanımını teşvik etmeye başlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment