Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Çalınan BTC’ler, Yüzde 70 Daha Ucuza Satılıyor

7 Mayıs tarihinde hacklenen ve yaklaşık 7000 BTC’lik bir kayıp yaşayan dünyaca ünlü kripto para borsası Binance özelinde farklı gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Konuyla ilgili olarak gerek Binance, gerekse de kripto para sektörü ciddi ve titiz çalışmalar yaparken, Reddit’te paylaşılan bir metin de ciddi bir tartışma yarattı.

Konuyla ilgili paylaşılan bir ekran görüntüsünde ortaya çıkan bir haber, Binance’den çalınan BTC’lerin yüzde 70 daha ucuza satıldığını ortaya koydu. Çıkan haberde, şu ifadelere yer verildi:

”HackTeam olarak Binance’den çalınan 7000 BTC’yi yüzde 70 indirimle satıyoruz. Bu olay tamamiyle yasaldır ve hiçbir sıkıntı yaratmayacaktır. BTC’leri bizim şirketimizden satın alıp, daha sonra Binance harici herhangi bir borsada bozdurabilirsiniz.”

Fiyat olarak da haberde yer alan şeyler dikkat çekti. Buna göre, Binance’den ele geçirilen BTC’leri sattıklarını iddia eden hackerlar, 20 ETH karşılığında 3 BTC vermeyi taahhüt ediyorlar. Bu rakam da, normal Bitcoin değerinin yaklaşık yüzde 70 daha ucuzuna denk geliyor.

Birçok kişi, bu olayın haliyle bir dolandırıcılık faaliyeti olduğunu ifade ederken, bu tarz tekliflere karşı dikkatli olunması ve bunlara pay verilmemesi çağrısında bulundu.

Binance’in yönetim ekibinden konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmezken, kaybolan fonların takibi de yapılmaya devam ediliyor. Bakalım, önümüzdeki dönemde bu konuyla ilgili neler yaşanacak?

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment