Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den ChatGPT İçin Gündem Yaratacak İddia: CEO CZ Karalanıyor Mu?

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), yapay zeka uygulaması ChatGPT’yi kullanan saldırganların hedefinde yer aldı. 

Son günlerde Binance’in CEO’su CZ’yi Çin merkezli bir komünist örgütün üyesi olduğu gerekçesiyle ortaya atılan iddialar Fortune tarafından sunulan bir haberle netlik kazandı. Son haftalarda kendilerine CZ hakkında çok fazla soru yöneltildiğini ve bu soruların sosyal medya da dolanan iddialarla paralellik gösterdiğini belirten Fortune ekibi, bu söylentilerin kötü niyetli kişi veya grupların eseri olduğunu belirtti.

ChatGPT yapay zeka uygulamasının ‘Model Default GPT-3,5’ sürümü aracılığıyla yanlış bilgi yayan saldırganlar, CZ’nin komünist bağlantılarıyla tanınan Çin Ulusal Petrol Şirketi’nin (CNPC) Gençlik Ligi Komitesi’nin bir üyesi olduğuna dair yalan bir söylenti yaydı. ChatGPT, söz konusu bilgilerin kaynağı olarak Zhao’ya ait sahte bir LinkedIn profili ve 2018 tarihli bir Forbes web sayfası öne sürdü.

Yapay zeka uygulamasının bu sürümünü manipüle ederek, CZ Çin bağlantılı bir komünist örgütün parçası mı sorusundan evet yanıtını alan saldırganlar, bu bilginin gerçekmiş gibi yayılmasına aracılık etti. Öte yandan ChatGPT’nin güncel ve son sürümüne benzer bir soru sorulduğunda, CZ’nin bahsi geçen komünist toplulukla bir bağının olmadığına dair net bir cevap alınabiliyor:

ChatGPT: Binance’in CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) Çin Ulusal Petrol Şirketi’nin (CNPC) Gençlik Ligi Komitesi’nin bir üyesi olduğunu gösteren hiçbir kanıt yoktur. CZ, Çin’in Jiangsu şehrinde doğdu, ancak 2017 yılında Binance’i kurmadan önce kariyerinin çoğunu Çin dışında geçirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!