Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Hack Olaylarıyla Sarsılan Coin’e 5 Milyon Yatırım: Fiyat Hareketlendi!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance’in yatırım kolu Binance Labs, merkeziyetsiz borsa (DEX) Curve Finance’in (CRV) yerel tokenına 5 milyon dolar değerinde yatırım yaptığını duyurdu.

Son haftalarda yaşadığı hack olayları nedeniyle zorlu süreçler yaşayan Curve Finance’e bir destek de Binance Labs’den geldi. Binance’in resmi blog sayfasından yapılan açıklamada, protokolün yerel token’ı CRV’ye 5 milyon dolar değerinde yatırım yapıldığı beyan edildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Binance’in Kurucu Ortağı ve Binance Labs Başkanı Yi He, sağlanan bu iş birliğinin sadece bir başlangıç olduğunu ve DeFi ekosisteminin büyümesi için çalışmaların devam edeceğini ifade etti:

Curve, en büyük stableswap’tir ve DeFi’nin kilit protokollerinden biri olarak 2023’te bu alanın istikrarlı bir şekilde büyümesine katkıda bulunmuştur. Protokolü etkileyen son olaylar göz önüne alındığında, Binance Labs olarak yatırımımız ve stratejik iş birliğimiz aracılığıyla Curve’e tam desteğimizi sunduk. Bu iş birliğini bir başlangıç noktası olarak görüyor ve DeFi ekosisteminin büyümesini daha da ileriye taşımak için birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.

Güncel verilere göre Curve Finance, 2,4 milyar dolar değerinde toplam kilitli varlık (TVL) değerine ev sahipliği yaparak en büyük ikinci DEX konumunda yer alıyor.

30 Temmuz günü yaklaşık 60 milyon dolar değerinde hack saldırısına uğrayan Curve Finance, hem yerel tokenının değer kaybetmesi hem de kurucunun CRV pozisyonunun riske girmesiyle gündeme gelmişti. Yaşanan kötü gelişmelerin ardından TRON (TRX) kurucusu Justin Sun ve Huobi kurucu ortağı Jun Du’dan Curve Finance’e destek gelmişti.

CoinGecko verilerine göre yatırımın duyurulmasıyla birlikte 0,613 dolar seviyelerinden %7 yükseliş yaşayan CRV, 0,659 dolar seviyelerine ulaştı. Daha sonra kazancını geri kaybeden CRV, yazım esnasında 0,612 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!