Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’e Karşı Olan Hindistan’dan Bir Projede Kripto Tokenlarını Kullanma Planı!

Hindistan Elektronik ve Bilişim Bakanlığı, kullanıcıların dijital imza seçeneği olan kripto token destekli yerel bir web tarayıcısı geliştirmeyi planlıyor.

Bitcoin (BTC) karşıtı Hindistan, vatandaşlarına kripto token aracılığıyla belgeleri dijital olarak imzalama seçeneği sunmayı düşünüyor. Söz konusu planın bakanlık liderliğinde geliştirilecek bir yerel web tarayıcısı projesi kapsamında olduğu ifade ediliyor.

Bakanlık tarafından yayımlanan bildiride, web tarayıcısının kripto token destekli olmasının planlandığına yönelik ifadeler ise kullanıcıların dikkatini çekti. Geliştirilecek tarayıcıda kripto tokenların bir çeşit kimlik doğrulama mekanizması olarak kullanılacağı belirtildi.

Web tarayıcısı projesi doğrultusunda Bakanlık, son teknoloji işlevlere ve gelişmiş özelliklere sahip yerel bir web tarayıcısı yapma konusunda yerleşik teknoloji severlere ilham olmasını bekledikleri bir yarışma başlattı.

Yarışmanın 18 katılımcı ile üç tur süreceği ve birinciye 411 bin dolar değerinde para ödülü verileceği belirtildi.

Öte yandan kripto para konusunda tutucu bir duruş sergileyen Hindistan hükümetinin bu alanda bir atılım yapması kullanıcıların dikkatini çekti. Hindistan Merkez Bankası (RBI), merkez bankası dijital parası (CBDC) projelerini desteklese de geçmişte pek çok kez kripto paraların yasaklanması gerektiğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!