Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa’dan Kripto Para Yasası MiCA İçin Hazırlık: Borsalar İçin Değişikliğe Gitti!

Finansal Piyasalar Kurumu (AMF), MiCA’ya uyumluluk kapsamında kripto şirketleri için geliştirilmiş kayıt gereksinimlerinin 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Fransız düzenleyici kurum AMF, Avrupa Birliği’nin (AB) kripto para sektörü için uygulamaya koyacağı MiCA mevzuatına uyumluluk sağlamak açısından bazı lisans gereksinimlerde ve düzenlemelerde “güncelleme” yaptığını duyurdu. AMF, geliştirilmiş kayıt gereksinimlerinin 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Söz konusu geliştirmeler ve güncellemeler kapsamında güvenlik ve iç kontrol sistemleri, çıkar çatışmalarını yönetme sistemleri, açık, doğru ve yanıltıcı olmayan bilgiler, kamuya açık fiyatlandırma politikaları, özel saklama hükümleri dahil bir dizi uygulamayı beraberinde getirdi. Bununla birlikte güncelleme kapsamında firmaların müşteri varlıklarını önceden açık rızaları olmadan kullanmalarına izin verilmeyeceği belirtildi.

AMF, geliştirilmiş kayıt gereksinimlerinin 1 Ocak’tan itibaren regülasyonlara uygun şekilde hizmet vermek isteyen bütün kripto para şirketlerine uygulanacağını vurguladı. Aynı zamanda regülatör kurum, söz konusu değişiklerin ülkede halihazırda onaylı olarak faaliyet gösteren şirketler için yetkilendirmeye yönelik hızlı bir prosedürün uygulanmasına izin vereceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!