Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Merge Hakkında Açıklama: Ethereum (ETH) Ağındaki Tüm İşlemler Askıya Alınacak

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance, Ethereum (ETH) Merge güncellemesi sırasında işlemleri askıya alacağını açıkladı.

Binance’in 13 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, Merge güncellemesinin 15 Eylül 4.30 TSİ itibariyle yapılmasının beklendiğinin bu nedenle 3.30 TSİ’den itibaren Ethereum ağı üzerindeki para yatırma ve çekme işlemlerinin askıya alınacağını belirtti. Belirlenen sürenin tahmini olduğuna dikkat çeken Binance, 587.500.000.000.000.000.000.000 terminal zorluk değerine ulaşma süresine bağlı olarak verilen zamanın değişebileceğini ifade etti.

Ethereum’un İş Kanıtı sistemine (PoW) dayalı forkunun çıkarılması durumunda ETHW adı ile listeleneceği şirket tarafından belirtildi. Ayrıca Binance hesaplarında ETH ve WETH bulunan kullanıcılar için ilgili teknik gereklilikleri yerine getireceğini ve olası diğer fork durumlarında oluşan yeni tokenların uygun kullanıcıların hesabına 1:1 oranında yansıtacağını açıkladı. ETHW para çekme işlemlerinin ilerleyen tarihlerde açılacağını ve detaylı bilgilinin yakın zamanda verileceği Binance tarafından bildirildi.

Binance gönderide, WETH’den ETH’ye dönüştürme işlemlerinin askıya alındığını ve güncelleme sonrasında ağ kararlı hale gelene kadar bu şekilde kalacağını açıkladı. Ayrıca şirket olası bir fork durumunda marjda ETH yükümlülüğü bulunan kullanıcıların forklanmış tokenlarını da iade etmesi gerektiğini ifade etti. Binance, kullanıcıların forklu token’ı iade etmemesi durumunda çapraz teminat hesabına forklanmış token eşdeğerinde yükümlülük ekleneceğini belirtti.

Krediler ve kredili işlemler konusunda katı bir tutum sergileyen şirket, ETH kredisi bulunan yatırımcıların fork durumunda kredi yükümlülüklerine ek forklanmış token’dan kaynaklanan yükümlülükler de ekleneceğini bildirdi. Ancak açıklamalara göre, kullanıcıların forklanmış tokenlarını iade etmesi gerekmiyor. Borsa ayrıca fork durumunda kredilerin yükümlülük seviyelerinin artışından dolayı yaşanabilecek tasfiyelere karşı müşterilerini uyardı.

Gönderide, fork durumunda Binance üzerinde stake edilmiş Ethereum’a (BETH) sahip kullanıcıların forklanmış tokenlardan yararlanamayacağı bilgisine yer verildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!