Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den SEC’nin Talepleri İçin Mahkemeye Sitem: Mantıksız ve Külfetli!

Binance’in ABD iştiraki Binance US, hakkındaki suçlamalara dair hala bir kanıt bulunamadığını vurgularken SEC’nin ifade taleplerini mantıksız ve külfetli olarak nitelendirdi.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD iştiraki Binance.US 12 Eylül tarihinde mahkemeye sunduğu dosyada, dört aydır hızlandırılmış bir keşif sürecinden geçmiş olmasına rağmen müşteri varlıklarının kötüye kullanımına dair herhangi bir kanıt bulunamadığına dikkat çekti. Borsa, davacı ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ifade taleplerinin ise mantıksız ve külfetli olduğunu ifade etti.

Binance 13 Haziran tarihindeki duruşmadan bu yana tüm müşteri varlıklarının doğrulandığını gösteren bir muhasebe kaydı sunduklarını ve bu belgenin suçsuzluklarına işaret ettiğini söyledi.

Borsa bunun yanı sıra SEC’nin 5.000 sayfadan fazla belge keşfine, 19 sorgulamaya ve Baş Bilgi Güvenliği Sorumlusu Erik Kellogg dahil birden fazla çalışanın ifadesine rağmen iddialarını destekleyecek bir kanıt bulamadığının altını çizdi.

Binance US bunun yanı sıra SEC’nin keşif sırasında mevcut sınırlarının dışına çıktığı ve aşırı geniş bir araştırma tutumu izlediğini söyledi.

Bu yeminli ifadelerin beraberinde getirdiği yük, potansiyel yararlarından daha ağır basmaktadır ve talep edilen keşif, anlaşma hükmünde belirtilen ihtiyaçlar göre orantısızdır.

Dava metninde bazı gizli bilgilerin sansürlendiği görüldü. Binance US ve SEC bir borsanın dosyalamasından bir gün önce gizli bilgilerin mahkemeye mühürlü bir şekilde sunulmasına dair bir karar üzerinde anlaşmaya varmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!