Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Türk Lirası ile Bitcoin Nasıl Alınır?

Bilindiği gibi Türkiye kripto para sektörü için oldukça önemli sayılabilecek bir gelişme yaşandı ve sektörün en büyük kripto para borsası olan Binance, Papara aracılığı ile Türk Lirası işlemlerine başladı. Bundan sonra Türk kripto para yatırımcıları, diledikleri takdirde Papara üzerinden Binance’e Türk Lirası yatırıp, TL ile Bitcoin, Ethereum ve XRP satın alabilecekler.

Biz de, bugün sizlere bu konuyu nasıl yapacağınız ile ilgili olarak detaylı bir rehber hazırladık:

İlk olarak Papara hesabınıza girip, eğer hali hazırda kullanabileceğiniz bir TL bakiyeniz yoksa, hesabınıza para yükleyebilirsiniz. Papara’ya para yüklerken, resimdeki gördüğünüz gibi farklı para yükleme metodlarından birini kullanabilirsiniz.

Daha sonra Binance’e girip, ‘Kripto Satın Al’ butonuna tıkladıktan sonra ‘Papara’ ile para yükleme seçeceğini göreceksiniz. Burada ‘Buy’ tuşuna basarak, bir sonraki adıma geçiş yapacaksınız.

‘Buy’ tuşuna basınca, önünüze bu sayfa çıkacak. Burada TRY yazısının hemen altındaki Top up TRY now butonuna basarak hesabımıza Türk Lirası yüklemek için bir sonraki adıma geçeceğiz.

Daha sonra ise karşınıza bu adım çıkacak. Buradan yatırmak istediğiniz miktarı seçtikten sonra bir sonraki adıma geçeceksiniz. Gördüğünüz gibi, Binance’e Papara aracılığı ile yapılan Türk Lirası transferlerinde, komisyon olarak 1 TL ödeniyor.

Daha sonra, para yüklemeyi tamamlamak için TC Kimlik No’yu girmek ve gönder tuşuna basmak gerekiyor.

Gönder tuşuna basınca açılan sayfadan Papara’ya giriş yapmak gerekiyor. Bu adımda, ne kadarlık TL yatırmak istediğinizi tekrar görebilir ve kontrol sağlayabilirsiniz.

Papara’ya üye bilgilerimiz ile girdikten sonra sonra SMS doğrulaması ile bir sonraki aşamaya geçiyoruz.

Burada, son bir kez daha detayları kontrol ettikten sonra, Ödeme Yap butonuna tıklayarak, Binance hesabınıza Türk Lirası gönderebilirsiniz.

Bu adımda da ödemenin doğrulandığını görüyoruz.

Ödemeyi yaptıktan sonra yeniden Binance’e girip, Geçmiş sekmesinden TL yatırma geçmişinize bakabilir ya da Buy Crypto diyerek, Türk Lirası ile kripto para satın alabilirsiniz. Ancak bu noktada unutmamak gerekir ki, Binance hesabınıza TL yükleyerek şu anda sadece Bitcoin, Ethereum ve XRP alabilirsiniz.

Bu son adımda ‘Buy Crypto’ dedikten sonra karşımıza çıkan satın alım ekranında Bitcoin, Ethereum ya da XRP’den birini seçebiliriz. Daha sonra kaç liralık koin almak istiyorsanız ”I want to Spend’ kısmına TL cinsinden bir değer girip, Türk Lirası ile kripto para satın alma işlemini Binance üzerinden tamamlayabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment