Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Ülkedeki Kripto Para Şirketlerini Kapatmaya Başladı

Son zamanlarda Blockchain ile ilgili oldukça yenilikçi projeler hazırlayan Çin Hükümeti, bu sefer kripto para karşıtı bir adım attı.

Çin’deki Calxin gibi yerel kaynaklar tarafından paylaşılan bilgilere göre Şangay’daki yerel yöneticiler, bölgedeki kripto para şirketlerini soruşturmaya başladılar.

Şirketler Soruşturuluyor

Çin Merkez Bankası ve Şangay Belediyesi Finansal Düzenleme Bürosu, 14 Kasım tarihinde ortak bir duyuru yayınladılar. Bu duyuruya göre Şangay’daki kripto para şirketleri soruşturulmaya başlayacak. Çin Merkez Bankası ve Şangay Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen bu çalışmanın 22 Kasım’da son bulması bekleniyor.

Çin Merkez Bankası ve Şangay Belediyesi yaptıkları soruşturmalar sırasında kripto para ticaret platformlarını, yabancı ülke kaynaklı token satan veya dağıtan şirketleri inceleyecekler. The Block tarafından aktarılan bilgilere göre bu şirketler önce tespit edilecek daha sonra da kapattırılacaklar.

Karşıt Hamle

Çin bu birkaç gün içerisinde kripto para karşıtı bazı adımlar atmaya başladı. Ülkenin en büyük sosyal medya platformlarından

Weibo kısa süre önce Binance’in ve Tron Foundation’ın resmi hesaplarını kapatma kararı aldı. Weibo’nun bu karara gösterdiği gerekçe ise bu iki şirketin de Weibo’nun kurallarını ihlal etmiş olması.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment