Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Web3 Oyun Şirketine 15 Milyon Dolarlık Yatırım: Token Çıkaracak!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in yatırım kolu Binance Labs, Web3 oyun platformu ve geliştiricisi Xterio’ya 15 milyon dolar yatırım yapmayı taahhüt etti.

Binance 13 Temmuz tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, Xterio’ya 15 milyon dolar yatırım taahhüdü verdiğini duyurdu. Xterio, söz konusu yatırımı daha fazla oyun ve teknoloji geliştirme planları kapsamında yapay zeka (AI) entegrasyonu ve token çıkarmak için kullanacağı bildirildi.

Kurucu ekibi arasında Ubisoft, Krafton, NetEase gibi dev oyun şirketlerinde deneyim sahibi aktörler bulunan şirketin oyun yapımı dışında oyun geliştiricileri için yapay zeka destekli araçlar üzerinde çalıştığı dikkat çekti. Xterio, oynaması ücretsiz oyunlar (F2P) ile blockchain tabanlı oyunlar arasında bir köprü kurmaya amaçlıyor.

Xterio tarafından şu anda bir “yapay zeka için duygu motoru” ve “tasarım tutarlılığına sahip üretim kalitesinde 2-3 boyutlu varlıklar oluşturabilen bir yapay zeka araç seti” üzerinde çalışıldığı aktarıldı.

Binance Labs kurucu ortağı Yi He, Xterio çekirdek ekibinin deneyimli Web2 profesyonelleri ve Web3 uzmanlığını bir araya getirdiğini belirtti. He, Xterio ekosisteminin her zamankinden daha hızlı genişlediğini dile getirdi.

Xterio kurucu ortağı Michael Tong, ortaklığın şirket başarısını kanıtladığını ifade ederken Web3 odaklı oyun yayıncısı liderliği konusunda statülerini güçlendirmeye odaklanacaklarının altını çizdi.

Xterio platformunda şu an için 11 oyunun yer alıyor. Bu oyunların yalnızca 2 tanesi ön kayıt oluşturmaya izin verirken diğer 9 tanesi geliştirme aşamasında bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!