Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Galip Geldi: Kripto Para Borsasına 16 Milyon Dolar Para Cezası ve Yasaklama!

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) suçlamalarının ardından kripto para borsası Digitex ve CEO’suna 16 milyon dolara yakın para cezası kesildi.

ABD bir kripto para borsasına daha para cezası verdikten sonra borsayı yasaklama kararı aldı. Geçtiğimiz yıl CFTC tarafından Digitex cephesine başlatılan kayıt dışı hizmet ve token fiyat manipülasyonu davası federal mahkeme tarafından karara bağlandı.

Federal mahkeme, düzenleyici kurumun kayıt ve hizmet kurallarını ihlal ettikleri belirlenen kripto para borsası Digitex Futures ile CEO’su Adam Todd‘u 16 milyon dolara yakın para cezasına çarptırdı. Bununla birlikte borsanın yasaklanmasına karar verildi.

CFTC’nin Digitex cephesine karşı ilk adımı geçen sene gelmişti. Borsanın, yerel token DGTX fiyatını manipüle ettiğini iddia eden CFTC ayrıca borsayı resmi bir kayıt yaptırılmadan hizmet vermekle suçladı. Regülatör kurum tarafından açılan bu dava, yasa dışı faaliyet gösterdiği için bir kripto para vadeli işlemler borsasına karşı açılan ilk dava olarak kayıtlara geçmişti.

CFTC Uyardı

Konu hakkında yatırımcılara açık bir uyarıda bulunan CFTC, bu tür borsalarda kaybedilen paraların her zaman geri alınamayabileceğini hatırlatırken varlıklarını nereye yatırdıkları konusunda tedbirli olmaya davet etti:

Kayıt dışı hizmet veren ve token manipülasyonu gibi suçlara karışan bu tür borsalar işin sonunda paranızı iade edemeyebilir. Çünkü genelde ellerinde ödeme yapabilecek varlık kalmıyor. CFTC, müşterilerin korunması ve yanlış yapanların sorumlu tutulmasını sağlamak için güçlü bir şekilde mücadele etmeye devam edecektir.

CFTC yetkilisi Ian McGinley ise konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bu karar, ABD müşterilerine yasa dışı olarak vadeli işlem sözleşmeleri sunan bir kişiye ve dijital varlık borsasına karşı bir başka eylemi daha çözüme kavuşturuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!