Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’e ABD’den İyi Haber: 8 Milyon Dolarlık Tinder Davasından Aklandı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, sanıklarından biri olarak yer aldığı 8 milyon dolarlık dolandırıcılık davasından aklandı. 

Teksas Mahkemesi 22 Mayıs tarihinde yapılan duruşmada, Binance’in Tinder üzerinden işlenen 8 milyon dolarlık dolandırıcılık davası dosyasından dava ile ilişiksiz olduğu gerekçesiyle çıkarılmasına karar verildi.

Davaya göre Divya Gadasalli isimli dava sahibi “Jerry Bulasa” isimli şahsın kendisinden Tinder üzerinden duygusal ilişki ve mali refah vadederek 8 milyon dolar aldığını belirtti. Geçtiğimiz yılın mart ayında açılan davada Gadasalli, Binance’in yanı sıra Poloniex, Abacus Federal Savings Bank ve TD Bank gibi diğer birkaç finansal kurumun daha aleyhinde şikayette bulundu.

Davacı, başta Binance olmak üzere ilgili kurumların dolandırıcıya takas hizmetleri ve diğer finansal hizmetleri sunduğunu iddia etti. Ayrıca kadın Binance ve Binance.US’in temelde aynı olduğunu ve insanlara VPN servisleri aracılığıyla hizmet sunduğunu da suçlamaları arasına ekledi.

Öte yandan Bölge Yargıcı Amos Mazzant, Binance’in dava ile ilgili olduğuna dahil herhangi bir kanıt bulunmadığını dile getirdi. Mazzant konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

İddialar, bir noktada çalındığı iddia edilen varlıkların Binance kullanılarak kripto para birimine dönüştürülecekti ancak hiçbir şey Teksas’ın bu işlemlere dahil olduğunu göstermiyor.

Öte yandan Yargıç Mazzant, Binance.US’in Teksas’da yasak olduğunu dolayısıyla iddia edilen suçun Teksas’ta işlendiğini kadının kanıtlayamayacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!