Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FBI’dan Önemli Kripto Para Dolandırıcılığı Uyarısı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) vatandaşları dolaşımdaki yeni kripto para dolandırıcılık türü hakkında uyardı.

FBI tarafından 22 Mayıs tarihinde paylaşılan bir bildiride, kripto paralar özelinde ortaya çıkan Güneydoğu Asya merkezli yeni dolandırıcılık türüne yer verildi. Yapılan açıklamada, piyasada dolaşımda olan bazı kötü niyetli iş ilanlarının ABD’de yaşayan veya ABD vatandaşı olup yurt dışında yaşayan kişileri hedef aldığı vurgulandı.

Uyarıda hedeflediği kitleyi Güneydoğu Asya’ya yeni iş fırsatları için davet eden dolandırıcıların, ikna ettikleri bu kişileri alıkoyduğuna ve çeşitli manipülasyonlarla bu kişilerin kripto varlıklarına el koydukları belirtildi. Kripto parası olmayan kurbanlara ise itibari para varlıklarını kriptoya çevirip aktarılması için baskı uygulanıyor.

Dolandırıcılar, mağdurlara seyahat ücretleri ve oda ve yemek ücreti kisvesi altında borçlar yüklemekte ve mağdurların artan borçlarını ve yerel kolluk kuvvetlerinden duydukları korkuyu fırsat bilerek mağdurları kontrol etmektedir.

Adam kaçırma suçu olarak nitelendirilen bu dolandırıcılık şekli her sınıftan insanı hedef alıyor. Açıklamanın detaylarında, dolandırıcıların hedef kitlesinin çağrı merkezi çalışanlarından güzellik salonu teknisyenlerine kadar geniş kapsamlı olduğu ifade edildi:

Dolandırıcılar, sosyal medyada ve çevrimiçi istihdam sitelerinde sahte iş ilanları yayınlayarak istihdam dolandırıcılığı planlarında özellikle Asya’daki mağdurları hedef almaktadır. Bu dolandırıcılık planları, teknik destek, çağrı merkezi müşteri hizmetleri ve güzellik salonu teknisyenleri gibi çok çeşitli fırsatları kapsamaktadır.

Son aylarda kripto para sektöründe yaşanan suçlarla mücadele kapsamında aktif bir rol oynayan FBI, geçtiğimiz haftalarda dokuz kripto para borsasının alan adlarına el koydu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!