Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’e Hollanda Merkez Bankasından 3.3 Milyon Euro Ceza

Hollanda Merkez Bankası (DNB), dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance’e, uygun kayıt prosedürlerini tamamlamadan hizmet sunmaya devam ettiği için 3.3 milyon dolarlık para cezası verdi.

“Kara Para Aklama ve Terörün Finansmanı” yasası kapsamında 18 Ağustos 2021‘de Binance‘e genel bir uyarı veren DNB, 18 Temmuz tarihli resmi açıklamaya göre Hollanda vatandaşlarına hesap açarken gerekli kayıt prosedürlerini izlemediği için lider kripto para borsasına 3.235 milyon euro para cezası verdi.

DNB, resmi açıklamasında Binance’ın ihlallerinin üçüncü kategoriden para cezaları ile cezalandırılabileceğini, cezanın temel tutarının 2 milyon euro olduğunu ancak Binance’ın dünya çapında en büyük kripto hizmetleri sağlayıcılarından biri olduğunu ve Hollanda’da kayıtlı birçok müşterisi olduğunu öne sürerek cezayı 3.235 milyon euroya çıkardığını belirtti. Açıklamada Binance’ın kısmi bir kayıt başvurusu yapması ve süreç boyunca nispeten şeffaf olması DNB tarafından hafifletici sebep olarak kabul edildi ve ceza %5 oranında indirildi.

Açıklamada yer alan bilgilere göre Binance, 2 Haziran 2022 tarihinde para cezasına itiraz etti ancak itirazdan bir sonuç alınamadı.

Hollanda Merkez Bankası, kripto para hizmet sağlayıcılarının (VASP) “Kara Para Aklama Ve Terörün Finansmanını Önleme Yasası” uyarınca DNB’ye kayıt olmalarını şart koşuyor. DNB açıklamalarında ayrıca bu koşullar ışığında Binance’ın kayıt sürecini değerlendirdiklerine de yer verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!