Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, Binance’in Ardından İtalya’da Düzenleyici Onayı Aldı

ABD merkezli dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase, İtalya’da kripto para hizmet sağlayıcı (VASP) onayı aldı.

Coinbase, 18 Temmuz Pazartesi günü resmi blog sayfası üzerinden yaptığı açıklamada İtalya’da hizmetlerini sürdürebilmek için ülkenin düzenleyici kurumu Organismo Agenti e Mediatori (OAM) tarafından uygulanan yeni gereklilik kapsamında kripto para hizmet sağlayıcı onayı aldığını duyurdu.

Düzenleyici kurum, uyguladığı yeni gereklilik ile birlikte kripto ticareti, saklama hizmetleri ve diğer hizmetleri sunan tüm şirketlerin, ülkede faaliyet gösterebilmesi için belirlenmiş kriterleri karşılamasını zorunlu kılıyor. Coinbase böylece geçtiğimiz ay İtalya’da düzenleyici onayı alan rakibi Binance‘in ardından bu kriterleri karşılayan ilk şirketler arasına katıldı.

Coinbase Uluslararası ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Nana Murugesan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Dünyanın her köşesinde ekonomik özgürlüğü artırma misyonumuza doğru ilerlerken, faaliyet gösterdiğimiz tüm yetki alanlarında düzenleyicilerle yapıcı bir ilişki kurmak son derece önemlidir. Bu onay, İtalyan mali düzenleyicileriyle yakın işbirliğimizin ve olumlu çalışma ilişkimizin bir kanıtıdır. Avrupa ve diğer bölgelerde büyümeye devam ederken güçlü düzenleyici ilişkilerimizi sürdürmek, kriptoekonomideki en güvenilir ve güvenli platform aracılığıyla müşterilerimizin istediği ürünleri pazara sunmaya devam etmemizi sağlayacaktır.

Açıklamaya göre İrlanda, İngiltere ve Almanya dahil olmak üzere özel merkezler aracılığıyla neredeyse 40 Avrupa ülkesindeki müşterilere hizmet veren Coinbase‘in ayrıca birçok büyük pazarda yerel düzenlemelere uygun olarak devam eden tescil ve lisans başvuruları bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!