Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’ı Kimin Hacklediğini İhbar Edene 250,000$

Borsa gelecekte gerçekleşebilecek teşebbüsler için de 10 Milyon Dolar ödül bütçesi ayırdı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, geçen hafta kendilerinden para çalmaya çalışan hackerları yakalamalarına katkısı olabilecek kişiler bulma ümidi ile halka başvurdu. Şirket bir tutuklamaya yarayacak bilgiler karşılığında 250,000 Dolar ödül teklif ediyor.

7 Mart günü Binance müşterilerinden 31 tanesinin hesabı birden bire nispeten düşük değerli olan Viacoin’leri Bitcoin ile satın almaya başladı. Bunun sonucu olarak da Viacoin’in değerleri çarpıcı bir şekilde yükseldi. Alıcılar bunun ardından tokenleri satmaya çalışsalar da Binance sistemindeki otomatik blok mekanizması tarafından engellendiler.

Bahsi geçen hesaplar müşteri hesaplarıydı ve Ocak ayı ile saldırı günü arasında bir tarihte bir şekilde ele geçirilmişlerdi. Hackerlar belli etmeden bilgi toplayıp saldırılarını gerçekleştirmek için ideal zamanlamayı beklediler. Bu, iyi organize olmuş ve profesyonel bir çalışmada bulunduklarını kanıtlıyor.

Hırsızlar parayı elde edip kaçamamış olsalar da bu olayın piyasa üzerindeki etkisi şiddetli oldu. Binance yalnızca günlük bazda 2 Trilyon Amerikan Dolarını yöneten ve kripto para birimleri biçiminde alım satımını yapan bir borsa olduğundan güvenlik düzeyleri ile alakalı kuşku doğması piyasada dalgalanmalara sebebiyet vermeye eğilimi gösteriyor.

Binance, teklifini duyurmak için online yayımcı Medium‘u aracı olarak kullandı. Borsa şirketi ödülün hackerların yakalanmasına yardım edecek bilgileri aktaracak ilk kişiye verileceğini fakat birden fazla kaynaktan elde edilen bilgiler işe yararsa ödülün bu kişiler arasında bölüştürüleceğini açıkladı. Ödül, borsanın yerel para birimi olan Binance Coin cinsinden verilecek.

İlginç bir şekilde Binance açıklamalarına gelecekte gerçekleşmesi muhtemel hack teşebbüsleri için de 10 Milyon Dolarlık ödül bütçesi ayırdığını ekledi. Bu bakış açısına göre karamsar ya da faydacı bir yaklaşım olarak da değerlendirilebilir fakat bu davranışlarının aslında tüm hackerlara bir uyarı işareti ve tereddütlü müşterilerine de güvence verme yöntemleri olduğu kesin.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment