Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in 1.000 Personel Çıkardığı İddialarına CEO CZ’den Yanıt!

Medya tarafından ortaya atılan dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in 1.000’den fazla kişiyi işten çıkardığına yönelik iddialar, CEO Changpeng Zhao (CZ) tarafından kısmen yalanlandı.

Wall Street Journal’ın (WSJ) 14 Temmuz tarihinde yayınladığı haberde yer verdiği iddialar, Binance CEO’su Changpeng Zhao tarafından FUD olarak nitelendirildi.

Söz konusu iddialarda, Binance’in geçtiğimiz haftalarda 1.000’den fazla çalışanın işine son verdiğini belirtiliyordu. Ayrıca borsanın toplamda 8.000 çalışanı olduğu ve işten çıkarmaların küresel çapta yapıldığı dile getirildi. Habere konu olan iddialarda, işten çıkarma hareketine Hindistan’daki yaklaşık 3 düzine müşteri hizmetleri çalışanının da etkilendiği söylendi.

Verilen bilgilere göre iddialar bir Binance sözcüsü tarafından da kısmen onaylandı. İşten çıkarmalar hakkında tam bir sayı vermeyen sözcü, bir sonraki boğa sezonu öncesinde borsaya daha yetenekli çalışanlar almak için mevcut çalışanlar arasında bir miktar eleme yapıldığını belirtti.

CEO CZ’den yanıt

Öte yandan borsanın CEO’su Changpeng Zhao da 14 Temmuz tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, medya tarafından işten çıkarmalara dair verilen tüm sayıların yanlış olduğunu dile getirerek haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

CZ, bu iddiaları “FUD” olarak etiketledi. Sayılar hakkında herhangi bir bilgi vermese de CZ, borsa sözcüsü gibi daha yetenekli insanlar almak için çeşitli çıkarmalar yapıldığını söyledi. Buna karşılık borsanın işe alımlara devam ettiği de CEO’nun açıklamaları arasında yer aldı.

Geçtiğimiz haftalarda borsanın üst düzey yöneticilerinden bazıları da Binance’teki çalışma hayatlarına son vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!