Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den Staking Kararı: 4 Eyalette Durdurdu!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, ABD’deki 4 eyalette regülatör kurumların baskısı sonucunda staking işlemlerini durdurdu.

Coinbase tarafından 14 Temmuz Cuma günü paylaşılan bir blog gönderisinde Kaliforniya, New Jersey, Güney Carolina ve Wisconsin’deki kullanıcılara sunduğu staking hizmetlerinin geçici olarak durdurulduğu belirtildi. Coinbase bu kararı söz konusu eyaletlerdeki regülatör kurumların talebi doğrultusunda aldığını açıkladı.

Staking hizmetlerinin ne zaman ve hangi şartlar altında tekrardan aktif hale geleceğine dair şimdilik bir detay verilmedi. 6 Temmuz tarihinde toplamda 10 farklı ABD eyaleti Coinbase’in staking hizmetlerine karşı bir soruşturma başlatsa da işin sonunda sadece 4’ü yasaklama kararı aldı. Coinbase’in staking hizmeti vermeye devam ettiği eyaletler arasında Alabama, Illinois, Kentucky, Maryland, Vermont ve Washington bulunuyor.

Eyaletlerdeki regülatör makamların bu talep doğrultusundaki gerekçesi ise staking işlemlerinin menkul kıymet kapsamına girdiği yönünde oldu. Coinbase tarafından yapılan açıklamanın detaylarında şu ifadelere yer verildi:

Staking hizmetlerimizin menkul kıymet olduğu yönündeki iddialara kesinlikle katılmıyoruz. Ancak kendimizi savunma fırsatımız olmadan önce gelse de, bu noktada eyalet emirlerine tam olarak uyacağız. Staking’in yanındayız. Bugün neredeyse tüm büyük blokzincirleri açık, güvenli ve çevre dostu olduğu için staking’e dayanıyor.

Coinbase’in ABD özelindeki diğer eyaletlerdeki staking işlemleri herhangi bir aksaklık ve kısıtlama olmadan devam ediyor.

Coinbase’in Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal geçtiğimiz şubat ayında yaptığı bir açıklamada staking hizmetlerinin menkul kıymet sayılamayacağını belirtmiş ve regülatörler tarafından alınacak yanlış kararların felaketle sonuçlanabileceğini vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!