Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’ın Astronomik Başarısının Mimarları Arasında, Çin’deki Kripto Para Yasağı Yer Alıyor

Çin içerisinde kripto para borsalarına karşı yürütülen düzenleyici ve yasaklayıcı hamleler, şu an CoinMarketCap verilerine göre piyasa hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’ın 2018 yılında gösterdiği başarının önemli etkenlerinden birisi olarak gösterilmekte.

2017 yılının ortalarında piyasaya çıkan Binance, yaşadığı hem ticari hacim hem de sermaye büyümesi sayesinde kripto para dünyasında ciddi bir ilgi odağı oldu. Borsa sadece bir kaç ay içerisinde yeni bir platformdan, en iyi platformlar arasına yükseldi.

Borsa 2017 yılında açılsa da CEO CZ, kripto ekosisteminin eski isimlerinden bir tanesi oldu. Zhao 2005 yılında Şangay içerisinde brokerlar için yüksek frekanslı bir sistem kurma odaklı Fusion Systems platformunu kurdu. Daha sonra 2013 yılında Blockchain.info kripto para cüzdan ekibinin üçüncü üyesi oldu. Zhao bunun yanı sıra CTO olarak OKCoin bünyesinde de çalıştı.

Zhao’ya göre, Binance’ın arkasındaki asıl güç, olumsuz durumlardan doğan yenilikten gelmekte. Çin içerisinde kripto para borsalarına uygulanan yasak, Zhao’yu ve bütün Binance ekibini başka her yere yayılmaya ve açılmaya motive etti ve bu sayede serverlarını ve merkezlerini ilk olarak Tokyo’ya taşıdılar. Bu da Çin’in uyguladığı düzenlemelerden kaçmalarını sağladı. Japonya’nın sağladığı ağ borsanın Singapur ve Tayvan’a da yayılmasının önünü açtı.

Daha sonra da herkesin bildiği üzere blockchain ve kripto para adası olan Malta’ya geçiş gerçekleşti. South China Morning Post kaynağının haberine göre, Zhao borsanın başarısının önemli bir kısmını, Çin içerisindeki yasağa bağlamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment