Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DASH, Afrika’da Kullanımını Arttırmayı Amaçlıyor

Ekonomik anlamda pek de stabil olmayan Afrika ülkeleri için, çözüm DASH olabilir. Dash Africa ve Dash Hub Africa’nın çabaları ile kıtada sık kullanılan bir para birimi amaçlayan DASH, konuyla ilgili çalışmalara başladı.

Gana ve Nijerya gibi ülkelerde, Bitrefill platformu ile aracılığı ile DASH kullanımının son dönemde arttığı ifade ediliyor. Bitrefill platformu, temel olarak mobil cihazlar üzerinden DASH, Bitcoin ve Bitcoin Cash kullanımına olanak tanıyor.

Kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan Dash Africa ise, DASH’ı temel ihtiyaçların karşılanmasında kullanılacak bir kripto para yapmak istiyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dash Africa yetkilileri şunları söyledi:

”Afrika kıtası için DASH kullanımı önemli bir dönüm noktası olabilir. Dash Hub Africa ile birlikte, dijital ödeme çözümlerini Afrika kıtasında yaşayan insanlara sunmayı istiyoruz. Hem düşük komisyon ücretleri hem de yüksek hız ile, DASH’in önemli bir tercih haline geleceğini düşünüyoruz.”

DASH ve daha da genelinde, kripto para sektörü ile ilgili farkındalığı amaçlayan platformlar, önemli birer kilometre taşı olabilir. Afrika’nın birçok ülkesinde yüksek enflasyon oranları karşımıza çıkarken, kripto paralar bu noktada önemli bir çözüm olarak, en azından teknik manada, karşımızda duruyor. DASH, aynı zamanda ekonomik kriz ve hiperenflasyon ile boğuşn bir başka ülke olanVenezuela’da da oldukça aktif bir topluluğa sahip. Bakalım, gelecekte kripto paralar, bu tarz ülkeler başta olmak üzere dünyanın diğer ülkelerinde de çok fazla oranda kullanılabilecek mi?

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment