Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Banka Ortağından Kısıtlama: Transferlere Alt Limit Getirdi

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, ABD merkezli anlaşmalı kurum Signature Bank’ın 100.000 doların altındaki uluslararası para transferi sistemi “SWIFT” işlemlerini desteklemeyeceğini duyurdu.

Binance’in kullanıcılarına e-posta yoluyla yaptığı bir açıklamaya göre Signature Bank, kripto para borsası müşterileri için 100.000 doların altındaki SWIFT işlemlerini desteklemeyecek. Söz konusu limit kısıtlaması 1 Şubat tarihinden itibaren geçerli olacak. Bankanın açıklamasına göre bu alt limit işlem limiti kısıtlaması sadece Binance’e özel değil. Görünen o ki Signature Bank, kripto para endüstrisinde 2022 yılında yaşanan olaylar nedeniyle dijital varlık piyasalarına karşı genel tutumunu sertleştiriyor.

Binance’in konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Signature Bank, 1 Şubat 2023 itibariyle 100.000 dolardan daha düşük alım satım tutarları olan hiçbir kripto borsa müşterisini artık desteklemeyecek. Signature’ın tüm kripto değişim müşterileri için geçerli. Bunula birlikte ortalama aylık kullanıcılarımızın %0,01’ine Signature Bank tarafından hizmet veriliyor ve aktif olarak alternatif bir çözüm bulmak için çalışıyoruz.

Binance tarafından yapılan açıklamanın devamında, müşterilerin diğer itibari para birimleri, kredi kartı ve havale seçeneği ile sorunsuz bir şekilde alım satım işlemlerine devam edebilecekleri belirtildi.

Eylül 2022 verilerine göre kripto para sektörüne yakınlığı ile bilinen Signature Bank’ın 103 milyar dolarlık toplam mevduatının yaklaşık dörtte biri kripto sektöründen geliyordu. Ancak Signature CEO’su DePaolo yatırım bankası Goldman Sachs‘ın ev sahipliğinde New York’ta düzenlenen bir konferansta yaptığı açıklamada, kripto para sektöründeki son “sorunlar” nedeniyle bu miktarın %20’nin altına düşürüleceğini beyan etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!