Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Kan Kaybı Hangi Borsalara Yaradı? Rakibi Yükselişte!

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance, mart ayının sonundan bu yana büyük bir pazar payı kaybına uğradı.

On-chain analitik şirketi Kaiko, Binance’in 22 Mart tarihinde bazı işlem çiftlerine uygulanan sıfır komisyon kampanyasını kaldırmasından bu yana kripto para piyasasındaki pazar payının %73’ten %51’e kadar gerilediğini ortaya koydu.

Binance yaşadığı büyük düşüşe rağmen sektör hakimiyetini elinde tutmaya devam ediyor. Blockchain danışmanlık şirketi Venn Link Partners’ın kurucusu Cici Lu, kullanıcıların Binance ve ABD arasındaki yasal mücadeleden çekindiklerini bu nedenle başka borsalara yöneldiklerini ifade etti.

Konu hakkında yorum yapan bir Binance sözcüsü, düşüşün endişe yaratacak kadar büyük olmadığını ve mevcut durumda bazı ürünlerin olgunlaştırılmasına ve düzenleyici netlik kazanma çalışmaları kapsamında uyumluluk süreçlerine yoğunlaştıklarını belirtti.

Ayrıca raporda, Asya’nın en büyük kripto para borsalarından Huobi’nin bu süreçte pazar payını 5 katına çıkararak %2’den %10’a, OKX’in ise pazar payını %5’ten %9’a çıkardığına değinildi.

Oldukça sıkı düzenlemelere tabi olan Güney Kore merkezli kripto para borsalarının ise genel pazar payını %8’den %14’e yükselttiği görüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!