Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uniswap’dan Üst Üste Dördüncü Kez Coinbase’e Çelme: Yine Geçti!

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, işlem hacmi bakımından üst üste dört ay boyunca merkeziyetsiz kripto para borsası (DEX) Uniswap’in gerisinde kaldı.

On-chain analitik platformu CCData’nın yakın zamanda yayınladığı verilere göre ABD hükümeti ile içerisinde bulunduğu yasal süreç ve bankacılık krizi ortasında Coinbase son dört ay boyunca işlem hacmi bakımından Uniswap’in gerisinde kaldı.

Mart ayı itibariyle her iki kripto para borsasının da hacimlerinin düşmeye başlamasına rağmen Uniswap’in üstünlüğü elinde tuttuğu görüldü. Mart ayında her iki borsa da sırasıyla 70 milyar dolar ve 49 milyar dolarlık işlem hacmiyle bu yılın en yüksek seviyelerine ulaşırken nisan ayında borsaların 37 ve 34 milyar dolar işlem hacmine geriledikleri kaydedildi.

Şubat ayında Uniswap Coinbase’i hacim bakımından geçmesinin ardından USDC Coin’in (USDC) de-peg olmasıyla birlikte merkeziyetsiz borsalara geçiş yapan birçok yatırımcı aradaki farkın daha da açılmasına neden oldu. CCData Araştırma Analisti Jacob Joseph, stablecoinlerde yaşanan dengesizliğin o dönemde Uniswap’in işlem hacminin artmasında büyük bir etkiye sahip olduğunu dile getirdi.

Öte yandan ABD bankacılık krizi ve merkezi kripto para borsalarının karşılaştığı düzenleyici sorunların da kripto para yatırımcılarını merkeziyetsiz borsalara yönelttiği düşünülüyor.

Joseph ilgili süreçte, Uniswap’in en büyük merkeziyetsiz borsa olarak piyasada açılan fırsatı değerlendirmek için doğru konumda olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!