Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in “Melekleri” İş Başında: Çarpıcı Çin İddiası

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in gönüllü çalışanları hakkında Çin ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

CNBC tarafından sunulan bir haberde, Binance gönüllü çalışanlarının Çin ve bazı diğer ülkelerdeki kullanıcıların Müşterini Tanı (KYC) güvenlik protokolünü aşmasına yardımcı olduğu öne sürüldü. İddiasını 220.000’den fazla kullanıcının kayıtlı olduğu Binance’in resmi Çince sohbet odalarına dayandıran CNBC, adeta bir suç örgütü gibi faaliyet gösteren bu gönüllü çalışanların “Melekler” takma adını kullandığını vurguladı.

“Melekler”, Binance tarafından eğitilen bir grup gönüllü çalışandan oluşuyor.

Melekler tarafından paylaşılan ve kullanıcıların güvenlik önlemlerini atlatmasına yardımcı olan teknikler arasında sahte banka belgeleri, sahte adresler ve diğer basit sistem manipülasyonları yer alıyor. İddialara göre kullanıcılar bu sayede sahte evraklar ve sahte ikametgah belgeleriyle Binance’e kayıt olup yüklü miktarda işlem yapmaya başlıyorlar.

Konu hakkında açıklamada bulunan bir Binance sözcüsü şüpheli işlemlerle ilgili harekete geçtiklerini şu ifadelerle detaylandırdı:

Kullanıcıların yerel düzenleyici yasalarını atlamasına yardımcı olduğu tespit edilen Binance çalışanları derhal işten çıkarılacak ya da denetlenecektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!