Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan: ABD Bankacılık Krizi Kripto Para Borsaları İçin Bir Fırsat

ABD’li bankacılık devi JPMorgan, yakın zamanda yaşanan ABD bankacılık krizinin bazı kripto para borsaları için yeni fırsatlar doğurabileceğini söyledi.

JPMorgan 22 Mart tarihli bir raporunda, yakın zamanda iflas eden kripto dostu Silvergate Bank, Silicon Valley Bank ve Signature Bank‘in sektörde bıraktığı boşluğu kripto para borsalarının doldurabileceğini ifade etti. Bankacılık devi, sektörde önemli bir yere sahip bu bankaların arkalarında önemli bir fırsat bırakarak faaliyetlerini sonlandırdığına değindi.

Raporda üç bankanın da çöküşünün kripto para şirketlerini farklı şekillerde etkilediğine yer verilirken bazı borsalar gibi çeşitlendirilmiş bankacılık ortaklarına sahip kripto para şirketlerinin yaşananlardan çok daha az etkilendiği belirtildi.

JPMorgan bunun yanı sıra bankacılık krizi sonrası kripto para şirketlerinin varlık transferleri için stablecoinlere her zamankinden daha fazla muhtaç olduğunun altı çizildi. Raporda, Silvergate’in operasyonlarını durduracağını açıkladığı tarihten sonra Tether’in (USDT) piyasa değerinin yükseldiğine dikkat çekildi

USDT Piyasa Hacmi 28 Şubat-24 Mart
Tether (USDT) Piyasa Hacmi 28 Şubat-24 Mart

Öte yandan uzun vadede kaybolan bankacılık ağlarının yeniden sağlanmasının hayati önem taşıdığını dile getiren JPMorgan, bu noktada kripto para şirketlerinin yatırımcılara bankacılık hizmetleri sunarak pazar payı kazanabileceğine dikkat çekti.

Ayrıca ABD’deki sert regülatif çerçevenin kripto para şirketlerini Avrupa ve Asya merkezli bankacılık ortaklarıyla çalışmaya da itebileceği ihtimali raporda değinilen senaryolar arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!