Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Merkezi Olmayan Borsası, Sektörü Nasıl Etkileyecek?

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, 2019 yılının başlarında merkezi olmayan borsasının beta versiyonunu piyasaya sürecek. Binance CEO’su Changpeng Zhao da, bu haberleri doğrularken, Zhao kripto para piyasalarında geleceğin merkezi olmayan borsalarda olduğunu ifade etti.

Kullanıcıların gelecekte tamamen kendi kontrollerinde olan hesaplarında hamle yapmasının oldukça doğru bir şey olacağını belirten Zhao, şunları söyledi:

”Evet, bana kalırsa merkezi olmayan borsalar bu işin geleceğinde yer alacak ana aktör olacak. Şu anda tabii ki işin başındayız ve bunun ne zaman olacağını ön görmem pek de mümkün değil. Ancak bildiğim tek bir şey var ki, o da bizim bu değişim tamamlandığında orada olacağımız.”

Merkezi olmayan borsalarda komisyon, merkezi olanlara göre çok düşük ki bu da akıllı kontratların devamı için sağlanan göstermelik bir ücret. Changpeng Zhao’ya göre, Binance bu noktada merkezi olmayan borsaların da en iyisi olacak. Zhao, alt yapılarının ve sektördeki geçmiş tecrübelerinin, bunda etkili olacağını düşünüyor.

Başarılı yönetici, insanların serbest bir şekilde hareket edebileceği ve bakiyeleri üzerinde total bir kontrol sağlayacağı merkezi olmayan borsalar konsept modelinin, gelecekte çok daha yaygın bir şekilde kullanılacağını ve bu durumun da merkezi borsaların tahtını sallayacağını belirtirken, kripto paraların kullanım oranlarının artması ile birlikte itibari paraların, borsalarda her geçen gün daha da az bir anlam ifade edeceğini de sözlerine ekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment