Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, Regülasyon Konusunda Yardımcı Olması Amacıyla İşe Aldığı Avukatlara XRP ile Maaş Verecek

Amerikan basınında çıkan son haberlere göre, bir grup finansal şirket aralarında kanun koyucular ve avukatların da bulunduğu bir ekip ile koalisyon kurdu. Amerika’nın Internet Değerini Koruma Koalisyonu olarak isimlendirilen bu ekibin, kripto para ve Blockchain teknolojisi konusunda ilgili kurumlar ile temaslarda bulunacağı belirtilirken, koalisyonun en fazla dikkat çeken şirketi ise şüphesiz Ripple oldu.

Klein Johnson Group isimli bir Washinghton merkezi lobi grubundan da hizmet alacak olan koalisyon; bu grubun avukatlarının maaşlarının bir kısmını da XRP cinsinden ödemeyi kararlaştırdı. Lobi ekibinin, başta SEC olmak üzere ABD’nin bu noktada etkili kurumları ile bireysel temaslarda bulunacağı ve kripto paralar ile ilgili ne tarz düzenlemelerin gelmesi gerektiği konusunda onları bilgilendireceği kaydedildi.

Şu anda düzenleyici kurumların fiyat manipülasyonlarından ötürü oldukça endişeli olduğu belirtilirken, ICO’ların da aynı şekilde olumsuz bir intibayı, kurumlar üzerinde bıraktığı ifade edildi.

Klein Johnson Group kurucusu Izzy Klein yaptığı açıklamada ana amaçlarnın inovasyonların önünü açacak düzenlemeler getirmek olduğunu belirtti. Lobi grubunun, koalisyondan aylık 25 bin dolar ve 10 bin XRP alacağı belirtilirken, Ripple CEO’su Chris Larsen konuyla ilgili şunları söyledi:

”Bu olayın son derece karmaşık olduğunu hemen herkes biliyor. Ancak tecrübeli bir ekip ile çalışacağız. Bu konuda oldukça umutluyuz, elbette ki riskler barındırıyor ancak bunları da göze almak zorundasınız. Umarım herkesin memnun kalacağı düzenlemeler, çok yakın zamanda gelecektir.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment