Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex ve EOS Tarafından Geliştirilen Merkezsiz Borsa Beta Sürecine Girdi

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Bitfinex, EOS ağı tabanlı yeni bir merkezsiz borsa olan EOSfinex’i resmi olarak deneme sürecine soktu. Bitfinex ve EOS arasındaki işbirliği sonucunda geliştirilen bu yeni merkezsiz kripto para borsasının duyurusu ilk olarak bu yılın şubat ayında yapılmıştı.

Bu ayın başlarında yayınlanan bir duyuruya göre EOSfinex adlı platformda başlıca EOS/USD, BTC/USD ve ETH/USD gibi pariteler destekleniyor olacak. Ancak borsanın geliştirici ekibine göre platforma zaman içerisinde daha farklı pariteler eklenebilir ve daha farklı koinler, itibari paralar desteklenmeye başlayabilir.

EOSfinex platformunda şu an için piyasa, limit, ya şimdi ya hiç gibi alım-satım seçenekleri bulunuyor. EOS ekibi, EOS tabanlı merkezsiz uygulamaların ölçekleme, güvenlik ve genel performans gibi kriterlere göre ne kadar verimli olduklarını anlamak için EOSfinex platformunu örnek olarak kullanacak.

Bitfinex bundan birkaç önce Ethereum tabanlı bir merkezsiz borsa olan Ethfinex Trustless’ı oluşturduğunu açıklamıştı. EOSfinex gibi Ethfinex adlı platformda da kullanıcıların herhangi bir kayıt olma sürecinden geçmelerine gerek yok. Ayrıca bu gibi platformlarda kullanıcılara dayatılan herhangi bir KYC (müşterini tanı) prosedürü de bulunmuyor.

Şu anda kripto para piyasasının en büyük beşinci koini olan EOS’un 5.23 milyar dolar gibi bir piyasa değeri var.

Bitfinex ise son yirmi dört saatteki 385 milyon, son otuz gündeki 14 milyar dolarlık hacmiyle birlikte kripto para piyasasının en büyük sekizinci borsası konumunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment