Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya’da ICO Danışmanlığı Yapan Şirkete Dava Açıldı

Avustralya‘da bir ICO danışmanlık firması olarak faaliyet gösteren DigitalX, Avustralya’daki bir grup yatırımcı tarafından mahkemeye verildi.

ICO piyasasındaki şirketlerin yasal açıdan çeşitli zorluklar yaşadıklarını biliyoruz. Ancak ICO danışmanlığı veren şirketlerin bu konuda oldukça nadir sorun yaşadıklarını söyleyebiliriz. Bu nadir durumlardan biri Avustralya’daki DigitalX adlı şirketin başına geldi.

Şirketin konuyla ilgili paylaştığı açıklamaya göre şirkete DigitalX’in danışmanlığını yaptığı bir ICO projesine yatırım yapmış kişiler dava açtılar.

Avustralya Federal Mahkemesi’nin veritabanında konuyla ilgili herhangi bir bilgi olmadığı için davanın oldukça kısa bir süre önce açıldığı yönünde tahminde bulunabiliriz. DigitalX, yanlış bir şey yapmadığını savunuyor ancak konuyla ilgili pek fazla detay vermiyor. Şirketin yaptığı açıklamadan bir kesit şu şekilde:

“Şirket, yasal danışmanlarıyla birlikte ortaya atılan iddiaları değerlendirmeye ve incelemeye devam ediyor olsa da yanlış bir şey yaptığı iddiasını reddediyor ve zaman ilerledikçe daha iyi anlaşılacak sebepler yüzünden ortaya bu iddiaları atan kişilere karşı kendini gayet iyi koruyabileceğine inanıyor.”

DigitalX’in konuyla ilgili paylaştığı belgelere göre davayı açan kişiler şirketten 1.8 milyon dolardan fazla para talebinde bulunuyorlar.

Avustralya hükümeti son zamanlarda ICO piyasasını çok daha yakından takip etmeye başlamıştı. Hatta Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC), bu ayın başlarında yayınladığı bir açıklamada ICO sektöründeki risk unsurlarını incelemeye başladığını belirtmişti.

Eğer Avustralya Federal Mahkemesi böyle bir atmosferde DigitalX’in aleyhine karar alırsa ülkede ICO danışmanlığı veren şirketlerin tamamı bu karardan etkilenebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment