Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Ofisine Polis Baskını İddiasına İlk Tepkiler: Yalan Haber mi?

The Block’un Binance’in Şangay’da yer alan ofisinin basıldığı ve yapılan baskının ardından şirketin ilgili bölgedeki ofisini kapattığı yönünde yaptığı haber, kripto para sektörüne bomba gibi düştü.

Sektörde de, özellikle Twitter aracılığı ile, olaya gelen ilk tepkiler oldukça ilginçti. Birçok kişi, Binance’in Şangay’da bir ofisi olmadığını ifade ederken, The Block’u yalan haber yapmakla ve bunu yaymakla suçladı.

Örneğin üstte görülen bu tweette, ‘Wolf’ kullanıcı adlı bir kişi, The Block’un sahte bir haber yaptığını iddia etti. Binance’in Şangay’da ofisi olmadığını ifade eden Wolf, The Block’u kripto para sektöründe manipülasyon yapmak ve yalan haber yaymak ile suçladı.

Öte yandan, Wolf’un bir altta attığı tweette de konuyla ilgili ilginç bilgiler var. Örneğin, kısa bir süre önce Binance’in Pekin’de de bir ofis açmak istediği ifade edilen bir haberde, Binance kaynağının şu açıklamaları dikkat çekici:

”Çin’de hiçbir şekilde ofisimiz yok ve Pekin’de bir ofis açacağımız iddiaları da birer dedikodudan ibaret.”

The Block’tan Yanıt

The Block editorü Mike Dudas ise, Twitter’dan attığı bir gönderide, haberlerin doğru olduğunu savundu. Dudas, kripto para sektörünün ‘yüzde yüz oranda’ doğru olan haberlere verdiği tepkileri izlemenin özel bir deneyim olduğunu ifade etti.

Dudas, kendilerine gösterilen tepkiyi de anlamadığını ifade ederken, sundukları haberin tamamen doğru olduğunu ancak buna karşın, anlamsız bir linç ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment