Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Binance’in Şangay Ofisine Polis Baskını İddiası

The Block adlı kripto para haber sitesinin aktardığı bilgilere göre, dünyaca ünlü kripto para borsası Binance’in Şangay ofisine polis baskını yapıldı ve yapılan baskın sonrasında ofis kapatıldı.

Konuyla ilgili olarak aktarılan haberlere göre, Binance’in Şangay ofisinde borsanın üst düzey yöneticilerinin yer aldığı ve buna ek olarak ofiste 50 ila 100 arasında kişinin çalıştığı ifade edildi.

Yaşanan baskın sonrası kapanan ofis, aslında Çin Halk Cumhuriyeti’nin kripto para şirketleri konusunda ne kadar katı bir tavra sahip olduğunu da bir kez daha göstermiş oldu.

Binance Yöneticisi İddiaları Yalanladı

Bu baskın haberi, kripto para sektöründe kısa süre içinde çok büyük bir etki yaparken, The Block’a konuşan Binance kaynağı, şirketin Şangay’da bir ofisinin olmadığını söylerken, çoğu çalışanın uzaktan çalışma metodu ile şirkete katkı yaptığını söyledi.

Çin’in Denetimleri Çok Arttı

Ancak, The Block sitesi, bahse konu olan ofisin gerçekten var olduğunu ve bahsedilen bölgede fotoğrafların göründüğünü ifade ediyor.

Bilindiği gibi son dönemde Çin, kripto para şirketlerine karşı denetimleri çok sıkı bir oranda arttırmıştı.

Gelinen noktada Binance’in bu olay sonrasında ofiste yer alan çalışanlarına farklı bir alternatif sunması da gündemde. Binance, bu ofiste yer alan çalışanlarını Singapur’a alabilir ya da onlara uzaktan çalışma fırsatını sunabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment