Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Rakibinden Uzlaşma Yorumu: Oyun “Artık Daha Adil” Oynanıyor

Kripto para borsası Kraken’ın kurucusu, Binance davasından sonra Kraken gibi borsaların sektör için “iyi örnek” teşkil ettiğini söyledi.

Kraken’ın kurucularından Jesse Powell, Binance davasına gönderme yaparak sosyal medyadan bir açıklama yaptı.

“Geçtiğimiz son 12 ayda (sektördeki) paydaşların sorduğu iki soru yanıt bulmuş oldu: 1. Nasıl bu kadar hızlı ilerliyorlar? 2. Yakayı nasıl sıyırıyorlar?” diyen Powell, “Pazar payınız küçülür ve sadece iyilere karşı yaptırım uygulanırken umudunuzu korumak zor oluyor.” dedi.

Powell, kripto para endüstrisinin hala risk altında olduğunu belirterek, “Şüpheli şekilde yürütülen işletmelerin her biri, devletlerin kriptoyu günah keçisi ilan etmesi ve durumu daha da zorlaştırması için fırsat sunuyor.” dedi ve “Kendi kendimizi denetlememiz gerekiyor.” vurgusunu yaptı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto paralar üstünden sunduğu staking-as-a-service programını kaydettirmediği için Şubat’ta Kraken’ın bağlı olduğu firmaları suçlamıştı. Firmalar, 30 milyon dolar karşılığında uzlaşma sağladı.

SEC, menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla bu haftanın başında Kraken’a dava açtı. Powell, dava açıldıktan ertesi gün şunu söyledi:

“Buradaki mesaj açık: 30 milyon dolar SEC sizi tekrar gasp etmeye gelmeden önce size 10 ay zaman kazandırıyor. Avukatlar 30 milyon dolarla çok iş yapabilir ama SEC, gerçek bir kavganın muhtemelen 100 milyon dolardan fazlaya mal olacağını biliyor. Eğer bunu karşılayamıyorsanız kripto şirketinizi ABD’deki savaş alanından çıkarın.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!