Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Kurucusu CZ’nin Binance’den Ayrılığını Yorumladı: En Büyük Oydu!

Cardano’nun (ADA) kurucu Charles Hoskinson, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) istifasını değerlendirdi.

Kripto para piyasasının önemli isimlerinden Charles Hoskinson 22 Kasım tarihli bir YouTube videosunda, Binance CEO’su CZ’nin istifası hakkında konuştu. Hoskinson bu durumu “bir dönemin sonu” olarak nitelendirirken eski CEO’nun bu sektör için büyük şeyler başardığına değindi:

CZ zamanımızın en büyük girişimcilerinden biriydi. Trilyonlarca dolarlık varlık onun borsasına aktı. Bunu başarabilecek kadar kabiliyetliydi ve piyasa büyük bir güven verdi.

Öte yandan son yaşananlar ışığında kripto para sektöründe faaliyet gösteren diğer aktörlere de önemli tavsiyelerde bulunan Hoskinson, bundan sonraki sürecin iki zıt kutup arasında bölüneceğini öne sürdü.

Kripto para endüstrisinde yer almak isteyen ve ürün geliştirmeyi amaçlayan kişilerin bu noktadan sonra ya ABD ile uyumlu olmayı göze alması gerekeceğini ya da tümüyle merkeziyetsiz ve denetlenemez ürünlere yönelmeleri gerekeceğini vurguladı.

Eski Binance CEO’su CZ ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) ile sağladığı uzlaşı kapsamında görevinden istifa etmeyi ve para cezası ödemeyi kabul etmişti. CZ hakkındaki karara paralel olarak basın açıklamasında bulunan DOJ ekibi, ABD’nin finansal kurallarıyla uyumlu davranmayan tüm kripto para aktörlerinin kaçınılmaz olarak aynı sonu tadacağının altını çizmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!