Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in SEC İle İlgili Şikayetine Mahkemeden Ret: İşimiz Bu Değil!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance tarafından SEC’nin kamuoyu açıklamalarında yanlış ve yanıltıcı beyanlar kullanmasına yönelik yapılan şikayet mahkeme tarafından reddedildi.

Binance’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kamuoyu açıklamalarında kullandığı dilin kısıtlanması yönündeki talebi dava yargıcı Amy Berman Jackson tarafından reddedildi. Binance, SEC tarafından yapılan açıklamaların herhangi bir kanıta dayanmadığını ve mahkeme jürisini manipüle ettiğini dile getirmişti.

İddiaların hedefinde SEC tarafından öne sürülen “CEO Changpeng Zhao (CZ) ve Binance müşteri varlıklarını kendi lehlerine istedikleri şekilde kullanıyorlar” açıklamaları yer almıştı. SEC iddianın detaylarında kullanıcılara ait 12 milyar doların CZ’nin yönetimindeki hesaplara aktarıldığını öne sürmüştü.

Binance bu iddiaları tümüyle yanıltıcı olarak nitelendirip mahkemeden SEC cephesinden öne sürülen açıklamalara kısıtlama getirilmesini aksi taktirde platform kullanıcılarının bu FUD etkisinden zarar göreceğini belirtti.

Binance-SEC davasına bakan Yargıç Jackson, SEC cephesinden herhangi bir itiraz gelmeden talebi geri çevirdi. Yargıç tarafından yapılan açıklamada, mevcut durumda mahkeme müdahalesine ihtiyaç duyulmadığını vurgulandı:

Bu davadaki tüm avukatların her zaman etik yükümlülüklerine bağlı kalmaları gerekirken şu anda bu noktayı yinelemek için mahkeme müdahalesine ihtiyaç duyulacak ya da mahkemenin tarafların basın bültenlerine müdahil  olması gerektirecek bir durum yoktur.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!