Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CZ Doğruladı: Binance.US SEC’nin Davada Yanıltıcı Beyanlarda Bulunduğunu İddia Etti!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD iştiraki Binance.US’in, SEC’nin dava sürecinde yanıltıcı beyanlarda bulunduğunu iddia etti.

SEC’nin Binance’e açtığı dava sonrasında olaylar durulmuyor. Binance.US, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) dava sürecini yanlış ve yanıltıcı beyanlarla manipüle ettiğini öne sürdü. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) Twitter üzerinden yayınladığı gönderide, bir haberi alıntılayarak bu iddiayı doğrular nitelikte paylaşım yaptı.

Söz konusu haberde yer alan açıklamalara göre Binance.US ve borsanın hukuk ekibi, SEC’nin ithamlarını çok net bir dille reddederek komisyonun süreci yanıltıcı beyanlar ile yürüttüğünü söyledi.

Binance.US ve hukuk ekibi, SEC’nin açıklamalarının dayanaksız olduğunu şu ifadelerle açıkladı:

SEC’nin basın açıklaması, BAM müşterilerini korumaktan ziyade onlara zarar verme etkisine sahip olabilecek, piyasada yersiz bir karışıklık yaratmak için tasarlanmış gibi görünüyor. Ayrıca, Davalılarla ilgili kanıtların yanıltıcı açıklamalarıyla jüri havuzunu lekeleme riski de taşıyor.

Eğer Binance.US’in mahkemeye yaptığı başvuru yargıç tarafından onaylanırsa, SEC’nin “yanıltıcı” olarak nitelendirilen bu açıklamalarının kamuoyuna duyurulması engellenebilir.

SEC Binance’e kayıt dışı menkul kıymet satışı yapmak dahil 13 farklı suçtan dava açmıştı. Dava süresince Binance.US’in kullanıcı fonlarına müdahale ettiğini dile getiren SEC’nin bu açıklamaları Binance cephesi tarafından yalanlandı. Binance.US, 21 Haziran‘da mahkemeye yaptığı başvuruda SEC’nin kullanıcı fonlarının karıştırıldığına yönelik iddialarının arkasında hiçbir kanıt olmadığı belirtildi.

SEC, Binance ve CEO Changpeng Zhao’nun şirketler ağının banka ekstreleri üzerinde yaptığı adli analizde 12 milyar doların Zhao‘ya ait şirkete ve 162 milyon doların Singapur’daki Guangying Chen kontrolündeki bir şirkete gönderildiğini ortaya atmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!