Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’ten Dogecoin Açıklaması: “Ödemeyi Biz Yapıyoruz”

Binance yönetimi, proof-of-work algoritmasıyla çalışan Dogecoin (DOGE) ve Litecoin (LTC) için nasıl staking programı başlattığına açıklık getirdi.

Binance, kısa süre önce DOGE ve LTC için 120 gün vadeli bir “kitlenmiş stake” programı başlattı. Yatırımcıların 26 Temmuz’a kadar abone olabileceği bu program, katılımcılara yılda %10 oranında pasif getiri vadediyor.

Binance tarafından başlatılan bu program, kripto para camiasında şüpheyle karşılandı. Çünkü hem DOGE hem LTC, stake mekanizmasının değil, madencilik mekanizmasının kullanıldığı proof-of-work algoritması ile çalışıyor.

Bu sebeple sosyal medyadaki kullanıcılar, Binance’e DOGE veya LTC için stake edilen paraların tam olarak hangi blockchain için kullanıldığını sorgulamaya başladı.

Binance ekibi, bu eleştirilere şu şekilde yanıt verdi:

“LTC ve DOGE, proof-of-stake ile çalışmadıkları için, blockchain düzeyinde herhangi bir stake işlemi yapmıyoruz. Kullanıcıların yatırdığı paralar Binance’te kalıyor ve bu paraları güvende tutmak için oldukça sağlam bir risk yönetim sistemi kullanıyoruz.”

Kripto para camiası, bir taraftan proof-of-work algoritmasıyla çalışan kripto paralar için nasıl staking programı başlatılabileceğini sorgularken, öbür taraftan çift haneli pasif getiri vaadinin güvenilirliğini sorguluyor.

Binance ekibi, bu çekincelerle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Kullanıcılardan aldığımız LTC’leri ya da DOGE’ları ne stake ediyor ne de başkalarına kredi olarak veriyoruz. Kullanıcılara sunduğumuz yıllık getiri oranları, doğrudan bizim tarafımızdan ödeniyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!