Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto, 2030 Yılında 1 Milyar Kullanıcıya Ulaşacak – Rapor

Amerikan yönetim danışmanlığı firması Boston Consulting Group (BCG) tarafından yapılan bir rapora göre kripto paralar 2030 yılına kadar 1 milyar kullanıcıya ulaşacak.

Dünyanın en büyük danışmanlık firmalarından biri olan BCG, kripto para borsası Bitget ve kripto yatırım firması Foresight tarafından hazırlanan bir raporda, kripto paraların geleneksel yatırım araçlarına oranla daha düşük benimsenmeye sahip olduğu söylendi. Rapora göre kişisel servetlerin sadece %0,3’ü kripto paralara yatırılıyor.

Raporda ayrıca, hisse senetlerinde kişisel servetlerin %25’inin bulunduğunu bu nedenle kıyaslanmanın mümkün olmadığı belirtildi. BCG, bu veriler nedeniyle kripto para piyasasının önemli bir büyüme ve benimsenme için yeterli alana sahip olduğunu söyledi.

Hazırlanan raporda kripto yatırımcıları, internet kullanan kişi sayısının artışı ve Ethereum cüzdanlarında bakiyesi olan insan sayısının artışı ile karşılaştırıldı. Bu eğri ile birlikte araştırmacılar, eğrinin devam etmesi durumunda 2030 yılında kripto para yatırımcı sayısının 1 milyara ulaşacağı kanısına vardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!