Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’ye Karşı Açılan Davada Duruşma Tarihi Belli Oldu

ABD’deki mahkeme, SEC’in dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e karşı açtığı davanın büyük ölçüde devam etmesine karar verdi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto para borsası Binance ve kurucusu Changpeng Zhao’ya (CZ) açtığı davanın bir kısmı federal bir yargıç tarafından reddedildi ancak diğer suçlamaların özellikle Binance.US’un holding şirketine yönelik suçlamaların, devam etmesine izin verildi.

Duruşma tarihi belli oldu

Yargıç, SEC’nin Binance’e karşı BNB ve BNB Vault için düzenlediği ilk coin arzları, staking hizmetleri, kayıt dışı hizmet verme ve dolandırıcılık yapma ile ilgili davalarının devam edebileceğini açıkladı.

SEC, geçen yaz Binance, Binance.US ve Zhao’ya dava açarak borsaların ABD’de kayıtsız dijital varlık menkul kıymetleri için kayıtsız broker, ticaret hizmetleri sunduğunu iddia etmişti. Regülatör, benzer suçlamaları Coinbase, Kraken ve Consensys ile MetaMask’a da yöneltti.

Zhao, şu anda Adalet Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı tarafından ortaya konan bir yaptırım ihlali suçlamasıyla yüzünden 4 aylık bir ceza çekiyor. Binance, bu suçlama sebebiyle milyarlarca dolar ceza ödedi. SEC’in açtığı dava ise bunlardan farklı.

Yargıç, bir sonraki duruşmayı 9 Temmuz’a planladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!