Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, En Popüler Kripto Para Cüzdanına Karşı Dava Açtı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), blockchain şirketi ConsenSys’e karşı dava açtı.

SEC, ConsenSys’in MetaMask aracılığıyla kayıt dışı şekilde broker olarak hizmet verdiğini öne sürüyor. MetaMask, kripto para sektöründe en çok kullanılan cüzdanlardan biri.

250 milyon dolar topladı

SEC, Consensys’in MetaMask staking hizmeti aracılığıyla da yasaları ihlal ettiğini belirtti. New York Doğu Bölgesi ABD Bölge Mahkemesi’nde Cuma günü açılan davada Consensys’in kripto para staking programları yoluyla kayıtsız menkul kıymetlerin ihraç ve satışını gerçekleştirdiği ve MetaMask Staking hizmeti aracılığıyla kayıtsız bir broker olarak hareket ettiği iddia edildi.

Bu şekilde, Consensys’in 250 milyon dolardan fazla ücret topladığı ifade edildi.

SEC’in Yaptırım Bölümü Direktörü Gurbir S. Grewal, “Consensys’in kayıtsız bir broker olarak yüz milyonlarca dolar topladığı ve on binlerce menkul kıymetin kayıtsız ihraç ve satışını gerçekleştirdiği iddiasıyla ABD menkul kıymetler piyasasına kendisini soktuğu ve yatırımcıları federal menkul kıymetler yasalarının sağladığı korumalardan mahrum bıraktığı” şeklinde konuştu.

Grewal, “Bu yaptırım eylemi, bu alandaki uyumsuz aktörleri diğer menkul kıymetler piyasalarında olduğu gibi sorumlu tuttuğumuzu gösteriyor” dedi.

Consensys bu hamleyi bekliyordu

Consensys, SEC’in Cuma günkü hamlesini beklediğini söyledi:

“Consensys, SEC’in MetaMask yazılım arayüzümüzün bir menkul kıymetler brokerı olarak kayıt yaptırması gerektiği yönündeki tehdidini yerine getirmesini tamamen bekliyordu. SEC, keyfi yaptırım eylemiyle yürütülen bir anti-kripto gündemi izliyor. Bu, yasal standartları yeniden tanımlama ve SEC’in yetki alanını dava yoluyla genişletme çabalarının en son örneğidir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!