Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Ethereum Tabanlı 2 Altcoin’i Vurdu: Fiyatlar Sert Düştü!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) 2 altcoin hakkında aldığı karar fiyatlarda sert düşüş getirdi.

SEC 28 Haziran günü yaptığı açıklamada Ethereum tabanlı staking protokolleri Lido DAO (LDO) ve Rocket Pool’un (RPL) menkul kıymet hizmeti verdiğini kaydetti.

Düzenleyici kurumun bu açıklaması fiyat üzerinde %23’e varan düşüşlere sebep oldu. SE tarafından paylaşılan bildirinin detaylarında, bu iki platforma yapılan Ethereum yatırımlarının kar amacı güttüğüne yer verilirken yatırım sözleşmelerinin menkul kıymet kapsamına girdiği vurgulandı:

Lido ve Rocket Pool staking programlarının her biri yatırım sözleşmeleri ve dolayısıyla menkul kıymetler olarak sunulur ve satılır. Yatırımcılar, yönetim çabalarından makul bir kar beklentisiyle ortak bir kuruluşa Ethereum yatırımı yaparlar.

SEC geçtiğimiz dönemde Ethereum’un da bir menkul kıymet olduğunu söylemiş fakat bu kararı topluluk tarafından tepkiyle karşılanmıştı. SEC halen daha Ethereum’un statüsünü netleştirmeyi başaramadı.

Fiyatlar sert düştü

SEC’nin açıklaması LDO ve RPL fiyatları özelinde sert düşüşler getirdi. Açıklamadan çok kısa süre sonra derin bir düşüşe geçen iki proje beraberinde yüz binlerce dolarlık tasfiye de getirdi.

CoinGecko tarafından aktarılan verilere göre LDO %23 değer kaybederek 2,4 dolar seviyesinden 1,8 dolara, RPL ise %8 değer kaybederek 20 dolar seviyesinden 18,5 dolara kadar gerileme yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!