Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binlerce EOS Çalındı – YouTube Yıldızları App Store’dan İndirdikleri Kripto Para Cüzdanını Suçluyor!

Gün geçmiyor ki yeni bir hacklenme veya kripto para hırsızlığı olayı yaşanmasın. Geçtiğimiz günlerde League of Legends‘in ünlü yıldızı ”Doublelift”in başına gelen şeyin başka bir versiyonu, şimdi de ünlü YouTube yıldızlarının başına geldi. İddialara göre hackerlar Hodgetwins isimli YouTube isimlerinden yaklaşık 1.500 EOS tokeni çaldı.

İkizler ise olayın şüpheli bir kripto para cüzdanı indirmelerinden sonra gerçekleştiğini iddia etmekte. YouTube üzerinde 4 milyondan daha fazla kullanıcıya sahip Hodge ikizleri, Youtube’un kendi EOS tokenlerini muhtemelen kötü amaçlı bir cüzdan olan EOSIO Wallet Explorer uygulamasına göndermelerinden sonra oluyor. İkizler söz konusu uygulamayı Apple’ın App Store’undan indirdiklerini vurgulamakta.

Toplamda 1.500 EOS tokeni işleminin kendi izni olmadan yapıldığını söyleyen ikizler, olayın nasıl olduğunu anlayamadıklarını belirtip söz konusu işlemlerin ekran görüntüsünü de paylaştı.

EOS Kararı

İkizlerin fonlarını bireysel bir cüzdanda tutmalarının altında yatan karar, yine kendi açıklamalarına göre, topluluk üyelerinin kendilerini fonlarını bir borsada tutmamaları yönünde ikna etmiş olması. Yani geçtiğimiz günlerde yaşanan 1Broker olayı bile bunda etkili olmuş olabilir. Bir başka önemli olay ise, EOSIO Wallet Explorer isimli uygulamanın bu gibi olaylarla anıldığı ilk zaman aslında ikizler olmadı. Geçtiğimiz ay içerisinde, cüzdan kullanıcıları aynı Hodgetwins’in başına gelen işlem tarzında dört ayrı şikayet kaydı açtı. Uygulama ise tam olarak Temmuz ayında piyasaya çıktı. Yani olayın direkt hackerlar tarafından üretilmiş bir uygulama olması da olasılıklar arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment