Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binlerce Dolar Para Kazanmış Genç Kripto Para Yatırımcısına Hayat Kurtaran 3 Tüyo

“Kripto paralara yatırım yapmak her şeyi kazanmak ve kaybetmek için harika bir yol”

Acımasız kripto para piyasasında hayatta kalmak korkaklara göre bir iş değil. Geçtiğimiz yıllardaki kazanç olağanüstü olsa da, yakın zamandaki düşüş bize bunun ne kadar zorlu olabileceğini hatırlatıyor.

Peki ya yatırımcılar bu durumda ne yapmalı?

Ya da bu örnekte olduğu gibi 13 yaşında olup çoktan 2.200$ kar elde etmiş bu genç kripto piyasasında ne yapmalı?  Ekonomi ile ilgili popüler bloglardan olan Financial Samurai‘dan Sam’in, ona gelen mektuba göre ele aldığı sorular işte tam da bunlar:

“13 yaşındayım, orta sınıf bir ailede yaşıyorum, okul notlarım iyi ve artık geleceğimi planlamak istiyorum. Benden öncekilerin yapmış olduğu büyük hataları öğrenip, aynı hataları yapma ihtimalim dahi olmadan bu olasılıkları ortadan kaldırmak istiyorum.eBay hesabımdan giysiler ve ayakkabılar satın alıp onları yeniden satarak ayda net 400$ kazanıyorum. Kazandığım paralar genellikle masamın çekmesinde duruyor, ama şu zamana kadar kripto para yatırımına girerek 2.200$ kar elde ettim. Paranın beraberinde çalışmayı getirdiğini biliyorum ve bunun üzerine kumar oynamak yapılabilecek en kötü şey. Mutlu ve varlıklı bir hayat sürmek istiyorum ve bunun için gerekli her şeye sahip olduğumu biliyorum, sadece ne yapmam gerektiğini bilmeliyim. Finansal büyümeyi devam ettirebilmek için çalışmaya ve risk almaya razıyım ama nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Eğer birileri bana bununla ilgili 3 tüyo verirse onları kesinlikle dikkate alacağım. Teşekkürler! Daniel”

Daniel’in oldukça zeki olduğuna hiç şüphe yok. Fakat aynı zamanda, öğrenecek çok şeyi ve gelecek yıllarda aşması gereken bir sürü engel olduğu da aşikar. İlk olarak Sam, Daniel’a hala yapabiliyorken çocukluğunu yaşamasını söyledi. Gerçek hayatın çıkmazlarına şimdiden girmemesini önerdi.

“Hayatın adil olmadığını savunanlar, zamanında okulu ciddiye almamış olanlardır. En iyi notları al ve böylece kendine mümkün olabilecek bir sürü seçenek sun”

dedi. İkinci önerisi kaçınılmaz hatalardan ders almayı öğrenmekle ilgiliydi. Daniel bu yaşlarda aldığı her darbeden kurtulabilirdi.

“Kripto paralara yatırım yapmak her şeyi kazanmak ve kaybetmek için harika bir yol”

diyor Sam.
“2.200$ kardan bir şeyler elde etmeden kaybedersen, daha büyük yatırımlar yapmadan önce bu her zaman sana hatırlatılacaktır.”

2009 yılından sonra yatırım yapmaya başlayanların hayal kırıklığı içinde olduğunu açıkladı.

“Asla iyimser piyasa ve aklı birbirine karıştırma. Önceki dalgalanmayı inceleyerek diğerine hazırlanmak önemlidir”

dedi. Son olarak Sam, Daniel’a her zaman oluşturduğu kişisel profiline odaklanmasını söyledi ve:

“Fotoğraflarını yayınlarken dikkatli ol, internet yayınlanan şeyleri asla unutmaz. Nefret dolu yorum yazma, sadece sevgi dolu ol ya da hiç yorum yapma. Birilerinden yardım istemek yerine önce onlara yardım etmeye odaklan. Dirençli ol. Çaba harca. Her zaman olumlu davranışlar sergilersen, çevrende de sürekli olumlu insanlar olmuş olur. Ve tabii ki anne ve babanın sözünü dinle.”

şeklinde konuştu.

Kaynak: Market Watch

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment