Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Ayda İkiye Katlandı: Kusama Neden Yükseliyor?

Bitcoin fiyatı 50 bin dolara yaklaşmışken Kusama (KSM) fiyatı aylık bazda ikiye katlandı ve fiyat rekoru kırdı. Peki KSM fiyatı neden yükseliyor?

Kusama (KSM), aylık bazda yüzde 101 oranında artış göstererek 226 dolara çıktı ve tüm zamanların rekorunu kırdı. İşte KSM fiyatını etkileyen bazı gelişmeler.

Kusama (KSM) gelişmeleri

  • Polkadot etkisi: Kusama ağı, Polkadot (DOT) ile neredeyse aynı kod ile oluşturuldu. Bu nedenle Polkadot’un kuzeni olarak anılan Kusama, Polkadot’ta yaşanan gelişmeler karşısında etkilenebiliyor. 2021 yılında yükseliş ivmesi kazanan ve ATH gören DOT, Kusama’nın yükselişinin başlıca sebepleri arasında gösterilebilir.
  • Uzantı desteği geldi: PolkadotJs uzantısı, Ledger desteği ile Polkadot, Kusama, Dock Network ve Polymath Network’e geldi. Bu tarayıcı uzantısı ile kullanıcılar hesaplarını yönetebilir ve işlem gerçekleştirebilirler. PolkadotJs, Chrome ve Firefox kullanıcıları için indirmeye hazır durumda.
  • OpenSquare hizmeti: Kusama Network, OpenSquare’in yayınladığı dotreasury hizmetini 14 Ocak’ta hayata geçirdi. Kusama’nın desteklediği bu yeni hizmet, 28 Ocak’ta ödül aldı. Dotreasury sistemine yüklenen KSM sayısı 89 bini aştı.
  • NFT’ler geliyor: Kusama, NFT’lerin sisteme ekleneceğini duyurdu
  • Güncelleme yapıldı: Kusama runtime v2028’e geçti.
  • Entegrasyon tamamlandı: Rotki ve Kusama entegrasyonu tamamlandı.
  • Veritabanı görüntüleri Polkadot’a eklendi: Kusama veritabanı snapshot’ları Polkashots.io’ya eklendi.
  • Kusama Comics yayınlandı: Sosyal medyada Kusama/Polkadot görselleri paylaşan yeni bir hesap tanıtıldı. Bu hesapta her iki ağa dair görsel paylaşımları yapılacak.

KSM Fiyatı

1.8 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan KSM, günlük bazda 732 milyon dolarlık işlem hacmi gördü. Hafta içerisinde %56 artış gören KSM’in toplam arzı 10 milyon olurken dolaşımdaki arzı 8.9 milyon seviyesinde.

kusama-ksm
Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!