Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şant Manukyan XRP Davası Hakkında Konuştu

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, Ripple ve SEC arasındaki dava hakkında konuştu. Davayı SEC’nin kazanabileceğinden bahseden Manukyan, bunun XRP pazarında soruna yol açabileceğini açıkladı.

İki farklı kripto para devi Ripple ve Tether, ayrı ayrı soruşturmalardan geçiyor. Şant Manukyan, 15 Şubat tarihli paylaşımında bu davaların gidişatını ve piyasa üstündeki olası etkilerini değerlendirdi.

Davayı SEC kazanırsa ne olur?

Ripple ve SEC, mahkemeye sundukları ortak belgede “henüz uzlaşmaya varamadıklarını” açıkladı. Manukyan, bu davanın sonucunda Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonunun (SEC) galip çıkabileceğini söyledi.

SEC, XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu ve Ripple’ın 1.3 milyar dolarlık kayıt dışı satış yaptığını iddia ediyor. Manukyan’a göre XRP’nin böyle bir durumda yaşayacağı likidite kaybı, SEC’nin davayı kazanmasından çok daha büyük bir sorun olabilir.

ABD’deki Coinbase gibi borsalar, Ripple aleyhinde açılan dava sonucu XRP işlemlerini askıya aldı. XRP’nin menkul kıymet olarak tanımlanması halinde, borsadaki işlemlerin tamamen kapatılması bekleniyor. Manukyan, bunun XRP pazarında büyük bir “likidite” sorununa yol açabileceğini söyledi. XRP’ye karşı “global bir tedbir” alınmaması halindeyse XRP işlemlerinin “engellenemeyeceği” düşünülüyor.

Uzun vadede Tether davası baz alınmalı mı?

New York Başsavcılığı tarafından soruşturma altında olan Tether (USDT), rakiplerine pazar payı kaptırmaya başladı. Circle tarafından geliştirilen USDC, 2020’nin ikinci yarısından beri altı kattan fazla büyüme sergiledi.

Bu dönemde ön plana çıkan Algorand ve Solana gibi projelerden örnek veren Manukyan, bunların kısa vadeli trendler olabileceğini ve “bir ay sonra önemini kaybedebileceğini” açıkladı. Temel gelişmeleri takip etmeyi tercih eden Manukyan, Bitcoin için Metcalfe Yasasını esas alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!