Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple ve SEC’den Ortak XRP Açıklaması

Ripple ve SEC yetkilileri, 22 Şubat 2021 tarihinde yapılması beklenen görüşme öncesinde mahkemeye ortak bir belge sundular. XRP davasının genel bir özetinin sunulduğu belgede, taraflar arasında “henüz bir uzlaşmaya varılmadığı” ifade edildi.

Ripple’ın ve SEC’nin temsilcileri, 15 Şubat günü Hakim Analisa Torres’e ortak bir belge sundu. Görüşmelerde SEC’yi Jorge G. Tenreiro, Ripple’ı Andrew Ceresney, Brad Garlinghouse’u Matthew Solomon, Chris Larsen’i Martin Flumenbaum temsil etti.

Henüz uzlaşmaya varılmış değil

Ripple ve XRP arasındaki ilişkiyi iki buçuk yıldır inceleyen SEC, Aralık 2020’de şirket aleyhinde dava açtı. Taraflar o tarihten beri, XRP’nin menkul kıymet olup olmadığı ile ilgili görüşme halinde. Mahkemeye sunulan belgede, davada “henüz bir uzlaşma sağlanmadığı” açıklandı.

SEC’nin yönetici kadrosu, Joe Biden’ın başkan seçilmesinin ardından değişiklik gösterdi. Ripple ve SEC temsilcileri, taraflar arasında şu ana dek yapılan görüşmelerin “eski yönetici kadrosuyla yürütüldüğünü”, bu görüşmeler sırasında SEC’yi temsil eden yetkililerin artık görevde olmadığını vurguladı.

Tarafları gelecekte neler bekliyor?

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), 1.3 milyar dolarlık kayıt dışı satış yaptığı gerekçesiyle Ripple’a dava açmıştı. XRP’nin bir yatırım sözleşmesi olmadığını öne süren Ripple, SEC’nin iddiasına bu argümanla karşı çıkıyor.

Taraflar, 22 Şubat 2021 tarihinde ortak bir konferansta bir araya gelecek. Ripple ve SEC, 16 Ağustos 2021 tarihine kadar soruşturma yapmayı sürdürebilecek. Bu zaman zarfının yetersiz bulunması halinde, taraflara ek süre tanınacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!