Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Banka Daha RippleNet’i Kullanacak

Dünyanın en büyük blockchain şirketlerinden Ripple, bankalarla olan ortaklığını geliştirmeye devam ediyor. Ripple bundan böyle Siam Commercial Bank ile çok daha yakın bir işbirliği yapacak ve bankaya sınır ötesi ödemeler konusunda yardımcı olacak.

RippleNet’e Geçiş

Tayland’ın en büyük bankalarından biri olarak gösterilen Siam Commercial Bank, Ripple’ın özellikle sınır ötesi ödemeler için geliştirdiği RippleNet teknolojisini kullanmaya başladı.

Ülke genelinde binden fazla şubesi bulunan Siam Commercial Bank (SCB), yetkililerine göre RippleNet ile çok daha kısa süre içerisinde, çok daha düşük bir maliyetle işlem yapmak mümkün olacak.

Tayland’da Vietnam, Kamboçya gibi ülkelerden gelmiş neredeyse 5 milyon göçmen bulunuyor. Bu insanlar Tayland’da çalışıp burada kazandıkları paraları ailelerine, memleketlerine gönderiyorlar. Siam Commercial Bank görünüşe göre özellikle bu insanlara daha iyi bir hizmet sunmak için RippleNet’i kullanacak.

SCB yöneticilerinden Arthir Sriumporn’un açıklamalarına göre Tayland’da çalışıp ailelerine para gönderen müşteriler bundan böyle bu işlemleri gerçek zamanlı olarak tamamlayabilecekler.

Turistlere Yönelik

Güneydoğu Asya bölgesindeki havale işlemlerinin toplam değerinin 60 milyar dolardan fazla olduğu düşünülüyor. Bunun başlıca sebeplerinden biri bölgeye çok fazla turistin geliyor olması.

RippleNet’i kullanan Siam Commercial Bank, bu teknolojinin turistlerin de işine yarayacağını düşünüyor. Hatta şirket şimdiden turistlere yönelik bir mobil uygulama geliştirmeye başladı:

“Turistlerin rahatlıkla kullanabilecekleri yeni bir QR kodu tarama uygulaması geliştiriyoruz. Turistler bu uygulama sayesinde döviz kurunu hesaplamadan, sadece QR kodunu taratarak kolayca ödeme yapabilecekler. Bu sayede yanlarında para taşımak zorunda da kalmayacaklar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment