Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Bekçi Arkadaşlarını “Bitcoin Alacağım” Deyip Dolandırdı

İstanbul’da gece bekçiliği yapan O.G “Bitcoin alacağım” diyerek 6 mesai arkadaşını dolandırdı.

Hürriyet’ten Aydemir Kadıkoğlu’nun aktardığı habere göre O.G. isimli bu bekçi arkadaşlarından “Bitcoin alacağım, sizi zengin edeceğim” diyerek ve “annesinin ameliyat masraflarını” gerekçe göstererek toplamda 346 bin 500 lira borç istedi. O.G. bu parayı aldıktan sonra işinden istifa etti ve kendisinden herhangi bir şekilde haber alınamadı. O.G.’nin mesai arkadaşları dolandırıldıklarını fark ettikten sonra kendisi hakkında şikayette bulundular.

Maltepe’ye bağlı Gülsuyu Mahallesi’nde bekçilik yapan O.G.’nin T.Y.‘den 150 bin, R.I.’dan 96 bin, Ö.F.S.’den 35 bin, C.O.’dan 30 bin, E.A.’dan 30 bin ve H.K.’den 5 bin 500 TL borç aldığı belirtiliyor. Arkadaşlarını Bitcoin ile zengin edeceğini söyleyen O.G. aldığı bu 346 bin 500 liralık borcu aylarca ödemedi.

Dolandırıldıklarını fark eden gece bekçileri O.G. hakkında 9 Mayıs tarihinde şikayette bulundular. 11 Mayıs’ta mahalle bekçiliği görevinden istifa eden O.G.’nin telefonunu kapatıp kayıplara karıştığı belirtiliyor. Polis ekipleri gelen şikayetlerin ardından kendisinden ifade almaya çalışsalar da O.G.’yi ikamet adresinde bulamadılar. Polis ekipleri bunun ardından kendisini yakalamak için çalışma başlattılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment