Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Ne İşe Yarıyor?” Sorusunun Cevabı Reddit’ten Geldi

Reddit’teki bir kullanıcı Bitcoin’in insanlara ne gibi bir fayda sağladığını nihayet anladı.

Reddit’teki DestructorEFX adlı bir kullanıcı bundan birkaç saat önce Bitcoin ile ilgili bir paylaşım yaptı. Brezilya’daki bu kullanıcı Bitcoin fiyatı 7 bin 100 dolarken elindeki 1000 Brezilya Reali ile Bitcoin almış. Bunun dolar karşılığı o dönemde hemen hemen 250 dolara denk geliyordu.

Bu kişi 1000 reallik Bitcoin aldıktan sonra BTC fiyatı 7 bin 100 dolardan 9 bin 700 dolara kadar çıktı. Bu da Bitcoin fiyatında hemen hemen %36’lık bir artışa işaret ediyor. DestructorEFX de bu orana bakıp kendi yatırımının da %36 oranında değer kazandığını zannetti. Yani Bitcoin’e 1000 Brezilya Reali yatırıp 1360 Brezilya Reali alacağını düşündü.

Aydınlanma Yaşadı

DestructorEFX’nin bir aydınlanma yaşaması pek uzun sürmedi. Bitcoin fiyatı %36 oranında değer kazanmıştı kazanmasına ama bu Bitcoin’in dolar bazındaki değeriydi. Ve Brezilya Reali; kendisi Bitcoin aldıktan sonra dolar karşısında değer kaybetmeye devam etmişti.

Bu Reddit kullanıcısının aldığı 250 dolarlık Bitcoin ona artık Brezilya Reali bazında %36’dan çok daha fazla kazanç sağlıyordu. Kendisinin paylaştığı bilgilere göre o Bitcoin aldığı zaman 1 Bitcoin 29 bin 350 Brezilya Reali’ne denk geliyordu. Fakat Bitcoin fiyatı arttıkça ve real dolar karşısında değer kaybettikçe 1 Bitcoin’in fiyatı 55 bin 500 reale kadar çıktı. Bu da DestructorEFX’in yatırdığı 1000 realin 1360 real değil 1900 real olduğu anlamına geliyordu. DestructorEFX, yaşadığı bu aydınlanmayı şöyle yorumluyor:

“Para birimi sürekli değer kaybeden ülkelerdeki insanlar neden Bitcoin alıyorlarmış şimdi anladım. Kendilerini bu sayede enflasyondan koruyorlar! Kısa süre önceki halvingin de Bitcoin üstünde deflasyon etkisi yarattığını fark ettim. Bitcoin’in arzı gün geçtikçe azalırken talep aynı kalıyor, böylece fiyat artışa geçiyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment